|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Htc1 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 22 Oca 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 48 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 29 Haz 2014 Saat 10:44 |
Hocam merhaba,
Bir hafta sonra 8 aylık olacak kızım bugün yataktan düştü kafasını hafif çarptı, bilincinde ve hareketlerinde sorun yok ama sağ bacağını çekiyor ve çok ağlıyor.Bastırmaya çalışıyorum, sol bacağını basıyor ama sağ bacağını ağlayarak çekiyor.Acile gittik, Pazar olduğu için doktor da yoktu zaten ve acil doktoru direk tomografi ve kan alımı vs vs falan dedi..iyice paniklettiler.Sadece bacak röntgeni alsak dedik onu da radyasyondan dolayı maalesef istemeye istemeye de olsa..Ama ''tomografi ve kan alma şart, röntgeni boşa çekmeyelim direk tomografiye sokalım'' dediler. Ben eve döndüm şimdilik reddedip ve hemen size yazıyorum.Hocam kızım bacağını çok sakınıyor ve ağlıyor ara ara..Bacağını elimle yokluyorum masaj yapar gibi , ayak parmaklarıyla kemikleriyle oynuyorum.Yoğun tepki vermiyor pek.Kırık falan olsa daha şiddetli olur diye düşünüyorum..Ama dediğim gibi etrafla ilgili , bilinci normal...ama birkaç dakikada bir ağlıyor acı çektiğini hissettirerek. Hocam ne yapmalıyız?? Tomografi, kan alımı falan filan..Eski yazılarınızı sürekli okuduğumdan direk kaçtım şu an hastaneden bunları duyunca..Acilen ve merakla cevabınızı bekliyoruz hocam..Gün boyu gözlemlemeye devam ederek kızımı... |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117306 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Sirt ustu yatarken,bacaklarini havaya kaldirabiliyorsa, HICBIR sey yok demektir. Ayricada, ev ici dusmelerde, kirik olmaz... Bir tek, bazi kemik hastaliklari olanlarda bu kadarlik dusmelerde bir kirik olur.
Ne muthis doktorlarimiz varmis!!!!! Bakarak muayene ile bir kirigi bile anlayamiyorlar ha!!!! Tabii, hic hasta gormeden doktor olununca iste boyle doktor olunur... |
|
![]() |
|
Htc1 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 22 Oca 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 48 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam tam anlattığınız gibi,
Mecburiyetten ve ani panikten koşturduk en yakın hastaneye.Ama dediğim gibi çocuğun bacağını dahi ellemeden '' hangi bacağı'' diye sordu sadece ve söyledikten sonra tomografi çekmemiz ve kan almamız lazım dedi. Dediğiniz gibi illa radyasyon mu alması gerekiyor bir bacakta kırık olup olmadığının anlaşılması için.Bir de muhatabınız doktor!! Yazıklar olsun.. Ben bebeğim 3 aylık olduğundan bu yana sizi takip etmenin iç huzurunu yaşıyorum hocam.Bu dayatmalara da sizin sayenizde boyun eğmeden çekip kapıyı çıkıyorum bugün olduğu gibi..İyi ki varsınız bir kez daha.:) Hocam kızım akşama doğru daha da iyiye gitti. Sağ bacağı demişim yanlışlıkla ama sol bacağı. Sabah ve öğlen kucağımıza aldığımızda ve hafif büktüğümde inanılmaz ağlayarak ve çekerek tepki veriyordu.Ama akşamüzeri hafif hareket ettirmeye başladığımda tepki vermedi..Keyfi de çok yerinde ama ani harekette biraz ağlıyor. Hocam sağ bacağını sürekli hareket ettiriyor yatarken havaya kaldırıp oynuyor ama sol bacağı hiç hareket ettirmiyor.Korkuyor belki de bilemiyorum.Ben elimle kaldırıyorum oynatıyorum onu da , eğlenmeye devam ediyor..Sadece bazı ani hareketlerde tepki veriyor.Bir de ayakta bastırmaya çalıştığımda canı yanıyor gibi .Basmıyor ayağını ve çekiyor ağlayarak.Bir de evi dönerek turluyor normalde ama bugün hiç dönmedi.yani dönemiyor..Oturmasında bir problem yok, desteksiz oturdu ve oyuncaklarıyla oynadı yine.Akşama dek hep kesik kesik uyudu ağlayarak uyandı, ama yaklaşık bir saattir gece uykusuna yattı ve gayet sakin uyuyor. Hocam son durum böyle..Ne yapalım bu aşamada?Hiç istemesek de, yarın röntgen çektirmemiz gerekir mi? Kırık yoksa bile , röntgen çektirmeden anlaşılmayacak herhangi bir ezilme,kopma yırtılma vs. gibi bir durum olmaın dan çok korkuyorum.. Ara sıra ayağını bastırmaya çalışıyorum ve masaj yapıyorum.Sakıncalı mıdır bu durum? Kısacası hocam bu son durum hakkında yazacağınız ve tabiki harfiyen uygulayacağım öneriyi rica ediyorum sizden...Şimdiden yine çok çok teşekkür ederiz ... |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117306 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Eger; bacagini kaldiramiyor ve bukme hareketi yaptiginizda, agri oluyorsa, Rontgen gerekir. Bu yaslardaki cocuklarda, eriskinlerdeki gibi tam bir kirik olmaz. Daha ziyade; "Yesil agac kirigi" denilen tarzda, bir kirik vardir. Basit bir Atel gerekebilir.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|