Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - demir eksikliği
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumdemir eksikliği

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
melisapoyraz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 10
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı melisapoyraz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: demir eksikliği
    Gönderim Zamanı: 08 Nis 2014 Saat 12:36
Hocam kızım 4 aylık. Bugün aşıları için sağlık ocağına götürdüğümde parmağından demirine baktılar. 9.5 çıktı. Vegaferon diye bir damlayı günde 16 damla olmak üzere kızıma vermemi söylediler. Kızım sadece anne sütü alıyor. d vitamini günde 3 damla veriyorum ve çok zor veriyorum. 16 damla bana çok fazla geldi size danışmadan vermek istemedim. Yardımınız için teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118625
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Nis 2014 Saat 19:54
SAKIN; O salaklarin yaptiklari HICBIR isleme inanmayin, verilen HICBIR ilacida kullanmayin.
O salaklar; dogumda,15.0-20.0g/dL olab HGB'nin, 4 aylikta, 9.5g/dL'ye dustugunu bilmezler.
Dvit3 damlayi; gunde 5 damla verin.
Yukarı Dön
melisapoyraz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 10
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı melisapoyraz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nis 2014 Saat 14:08
Hocam peki biz izmirde yaşıyoruz ve burada yaz geldi sayılır ve neredeyse her gün dışarı çıkarmaya çalışıyorum kızımı. Buna rağmen yazın da mı 5 damla dvit3 vereyim? Bide hocam demir eksikliği 4. aydan sonra kendiliğinden geçecek mi?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118625
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nis 2014 Saat 22:45
Ilk 1 yas icindeki cocuklara, her yerde, her mevsimde, Dvit3 verilmesi gereklidir...
Sizde demir eksikligi yokki!!! Vucut sistemdeki fazla kani parcaladiginda, demir zaten depolara yigilmis vaziyettedir... (Sariligin sebebi de bu yikimdir).. 1 sene boyunca, bu depolara yigilmis olan demiri kullanir..
Butun namussuzluk, demir tedavisi sirasinda alinan en basit mikroplarin bile agir hastalik yapmasini saglamak icindir...
Bu her yas icin gecerlidir, DEMIR ilaci alanlarin, ATESLI hastalik esnasinda, tedaviye ara vermeleri SARTTIR... Ama,bunu hicbir doktor soylemez.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.