Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - bronşiolit
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbronşiolit

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
hkubrac Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 88
Mesajın Direkt Linki Konu: bronşiolit
    Gönderim Zamanı: 17 Şub 2014 Saat 13:26

Hocam mrb, oğlum 3,5 yaşında bu sene 4 gündür hasta, hafif ateşle beraber öksürük başlamıştı. 2.günde doktora gittik geniz akıntısından olduğu için önemli değil ama takip edelim demişti. Bu arada biz daha önce 6 kere bronşiolit olduk. Dün 4. gün çok halsizdi ve öksürüğü artmıştı. Ventolin fız fıs kullandık.Fakat oksurukte bir düzelme olmayınca tekrar doktora kontrole gittik dinleme bulgusunda bişi olmadığını ama oksuruğu ilk geldiğimizden farklı olduğunu ve önlem olarak bide film bulgusuna bakalım dedi. Filmde bir nokta var onun için antbiyotiğe başlayalım dedi ve agumentin başlıycaz ama filmi birde size göstermek istedim. Sizce antibiyotik gerekli mi?
teşekkürler.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118680
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Şub 2014 Saat 19:27
Her nekadar, arka planda "Ev siluetleri" olsada, kullandiginiz "teknik" HARIKA... Piril-piril her sey net goruluyor..
1- Astim ve Bronsit gibi hastaliklarin; Rontgen bulgulari YOKTUR...
2- Bronsiolit YOK!!
3- Antibiyotik kullanilacak bir durum YOK...

3.5 yasinda ve bu sikayetlerle gelen bir cocuga; Bronsiolit teshis edip, Astim tedavisi veren, ondan sonrada, "- yok olmadi, Antibiyotik verelim -" diyen doktorlarin eline kaldi iseniz, Allah yardimciniz olsun.. VERDIKLERI hicbir ILACI KULLANMAYIN.
Basit bir Grip geciriyor, eski mailleri; soru-cevaplari MUTLAKA OKUYUN...
Yukarı Dön
hkubrac Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Şub 2014 Saat 20:47
Doktor oksuruğun şekline göre zatüre olduğunu düşünmüş olabilir mi ?yani gizli zatüre olmuş olabilir mi diye korkuyorum. Bide oyle bir oksuruyo ki kupkuru ve havlar gibi çok gürültülü evdeki herkes büyükler ozellikle çok telaşlanıolar. Ne yapacağımı bilemiyorum. Özellikle yatağa yattığı zaman duraksamadan oksuruyo. teşekkür ederim  cevabınız için hocam
Yukarı Dön
hkubrac Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Şub 2014 Saat 21:24
Bide doktorumuz teşhis olarak hassas hava yolları diyor daha önce de acile başka doktorlara gittiğimizde onlar bronşiolit demişlerdi. Kendi doktorumuza sorduğumuzda bu durumm neden oluyor neden çocuğumuz diğer çocuklar gibi normal bi grip nezle geçiremiyo dedğimizde, büyüdükçe atlatacak diyor. Hiç bir zaman röntgen bulgusu istememişti. İlk defa istedi. Bilemiyorum kadir bey ne zaman geçecek bu hasaassa hava yolları, çok yıprandık. 1 yaşından beri bu döngü devam ediyo . İlginiz için teşekkürler
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Şub 2014 Saat 07:30
1- "-Doktor oksuruğun şekline göre zatüre olduğunu düşünmüş olabilir mi-" Boyle bir dusunce tarzi dunyada yok, Turkiye yi bilemem...

2- "- yani gizli zatüre olmuş olabilir mi-" Boyle bir "Tibbi terim" bile yok...
Adi bir Grip geciriyor, eski mailleri okuyun.

3- "- ne zaman geçecek bu hasaassa hava yolları-" Boyle bir durumda yok...Cocugunuz: Ya bu sene; Krese/yuvaya basladi... 2 senesi boyle gecer.
Veya: Ev cok kalabalik, cock opuluyor, insan temasini azaltin...
4- Butun o doktorlarin soyledigi HERSEYI unutun...
Yukarı Dön
hkubrac Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Şub 2014 Saat 10:33
Hocam kreşe gitmiyor henüz ama evet çok öpülüyor yani ailemiz kalabalık:) Öksürük geçmedi ateş hiç kalmadı. Bide antibiyotiğe başlamak zorunda kaldım çevremin baskısıyla:( diğer fısfısları yapmıyorum. Hocam antibiyotik agumentin 400/74 lük günde 2 kez 5 ml 7 gün acaba yedi günü tam tamamlamalımıyım antibiyotiğe başladığım için yoksa iyileştiği zaman yarıda kessem olur mu? Çok teşekkürler cevabınız için kadir hocam.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Şub 2014 Saat 23:44
Augmentini, hemen kesin. Hicbir zarari olmaz, iyiligi olur... Cevreyi de, bosverin, emin olun hicbir halttan haberleri yoktur.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.