Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - yememe sorunsalı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumyememe sorunsalı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Oranje Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 176
Mesajın Direkt Linki Konu: yememe sorunsalı
    Gönderim Zamanı: 31 Ara 2013 Saat 11:42
Merhaba hocam.
Oğlum şuan 20 aylık.86 cm ve 10.8 kilo.
Doğum kilosu 3190 ve boyu 48 cm idi.
Her gördüğü şeyin sadece tadına bakmak ister fakat doyasıya yiyen bir bebek olmadı maalesef.
Önceleri tv karşısında bir şekilde bir kaç lokma yediriyordum fakat son günlerde yememekte direniyor.Bunda benim zorlamamında büyük etkisi var tabi.
Bıraktım artık,acıkırsa yer teorisini uyguluyorum.Evet acıkınca yiyor ama gelişimi için o minnacık yediği miktarlar yeterlimidir bilemiyorum.Et,kıyma,tavuk ve balığı bir lokmadan fazla yemez.Sebzeden hiç bahsetmiyorum bile.
Süt ve süt ürünlerinin günlük toplamı 250 cc civarında kalıyor.Bardakla veya biberonla süt içmiyor,sadece muhallebi /puding veya zorla yediği yoğurt şeklinde alıyor.Dondurmayı seviyor fakat yediği 1 yemek kaşığı.Ona da süt ekleyince sulandığı için yemeyi bırakıyor.Severek yediği şeyler makarna ve pilavdan ibaret.Bunlarıda zaten en fazla 2-3 yemek kaşığı yiyor.Bugüne kadar bir şekilde kandırarak yedirdim.Evet yaptığım hata idi ama bebeklikten gelen bu iştahsızlığın çözümünü anca bu şekilde buldum.
Sipraktin denemek istedim fakat içerisinde alkol olduğu için eşim kullanmama karşı çıkıyor.
Son olarak pediasure mama kullanayım diyorum.Yatmadan önce muhallebisine koyarsam belki biraz faydası olur ama kararsızım açıkcası.
Size danışmak istedim bir de...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 120137
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ara 2013 Saat 18:40
Sipraktin suruptaki "Alkol" %5 miktarindadir. Diger bazi suruplar gibi, saf Alkol degildir. 1 olcegine; 0.25ml duser.
Pediasure verirsenin, diger gidalari hic yemez.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.