Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 41 günlük bebeğim grip
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum41 günlük bebeğim grip

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Glshbgz Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 186
Mesajın Direkt Linki Konu: 41 günlük bebeğim grip
    Gönderim Zamanı: 16 Ara 2013 Saat 19:23
hocam merhaba,

4 yaşında anaokuluna giden oğlum var grip oldu bana ve 41 günlük kardeşine bulaştırdı. 4 saat ara ile kızıma serum fizy.10 damla sıkıyorum. burnu akmıyor ama burnunda ve genzinde hırıltı var. 
1-burnuna serum fizy. damlattıktan sonra burun çekme aparatıyla burnunu temizleyeyimmi
2-evimiz biraz nemsiz, gece boyu ara ara odaya sıcak buhar vermem iyi gelirmi 
3-kızımın yatağının başını yükselttim fakat yüzüstü yatıyor, dahamı tıkar bu yatış şekli bi müddet yanmı yatırayım.
4-benim vücut direncim için vitamin ilacı içmelimiyim?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120127
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ara 2013 Saat 19:46
1- Sadece damlatmaniz yeterlidir. burun boslugunun arkasi acik oldugundan Serum fiz. fazlasi oradan bogaza akar. O "aparat" sadece SHOW maksatli bir bir uygulamadir.
2- Odaya; islak bir havlu asmaniz, en iyisidir. Her bir sey icin, ayri bir alet satin almaniza gerek yoktur.
3- Ilk 1 sene yastik kullanmiyoruz, 4 yasindaki icin farketmez. nasil rahat ediyorsa, oyle yatirin.
4- Oyle bir vitamin yok. Bildigin; probiyotik bakterileri, bu is icin, kakaliyorlar..
Yukarı Dön
Glshbgz Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ara 2013 Saat 11:11
Hocam serum fizy 4 saat ara ile verdiğim için 4 saat dolmadan burnu tıkanıyor ağaratla çekince burnu temizlemiyor rahatlıyor
Yukarı Dön
Glshbgz Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ara 2013 Saat 11:12
Burnu temizliyor demek istemiştim
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ara 2013 Saat 21:46
Gerekirse. SF 2 saatte birde yapabilirsiniz. Alt tarafi, "Tuzlu su" .. Aparat'i kullanin, ama dikkat edin, burun icine pek sokmayin.
Yukarı Dön
Glshbgz Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ara 2013 Saat 23:22
hocam merhabalar, birkaç sorum olacak.

1-1,5 aylık kızımın yaklaşık 2 haftadır burnunu açmak için ser.fizy. kullanıyoruz içeriğindeki tuz zarar vermez değil mi
2-birde öksürük ateş vs yok burun tıkanıklığı alerji olduğunu gösterirmi.
3-28 günlükken   bugüne kadar yanaklarında kafasında ve göğsünün üst kısımlarında isilik tarzı kızarıklıklar var geçmedi sabununu da değiştirdim. bu arada kendim ne giyiyorsam aynı kalınlıkta giydiriyorum ve evimin sıcaklığı 21-22 derece. alerji belirtisi olabilirm<

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ara 2013 Saat 00:45
1- Serum fizyolojik demek; kandaki "Tuz oranina" esit miktarda tuz ihtiva eden sivi demektir... anlatabildimmi?
2-Hayir, ASLA gostermez. Allerjik rinitte, "su gibi" akinti on plandadir. Buyuklerde, ve bahar aylarinda olur. Araligin sonunda degil!!!!!
3- Hayir, ASLA degildir zira yeni dogan doneminde, bebekler tanimadiklari maddelere karsi Allerjik reaksiyonlar gosteremezler. Bu sebeple, "Yeni Dogan" donemi allerjilerin gorulmedigi bir donemdir..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.