Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Şekerli Gıdalar hk.
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumŞekerli Gıdalar hk.

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 539
Mesajın Direkt Linki Konu: Şekerli Gıdalar hk.
    Gönderim Zamanı: 21 Eki 2013 Saat 09:33

Sayın hocam öncelikle geçmiş bayramınızı en içten dileklerimle kutlayıp sizinle paylaşmak istediğim bir husus oldu.

Bayramda evde olunca sabah programlarını aile olarak izleme zamanımız oldu. Canan Karatay Hoca bir programda çocuklara asla şekerli gıdaların verilmemesi gerektiğini vurguladı. Çocukların karaciğerinin gelişimini henüz tamamlamadığı için bu şekerli gıdaların karaciğerde yağlanma yapacağını belirtti.

Evet bende dikkat ettiğimi sanıyorum ama içime çok kuşkular düştü. Gün içersinde en fazla 7 tane bisküvi tüketiyor. Kahvaltısına ve yoğurduna katıyorum. Yine çok olmamak koşuluyla 1 çay kaşığından az şekersiz pekmez veriyorum. Yada sade yoğurt yerken biraz yüzünü ekşitiyor bende ya pekmez yada bal koyuyorum ama aşırı ölçüsü yok 1 çay kaşığı .

Çikolata her zaman değil ayda 1 defa diyelim o da sizin belirttiğiniz gibi bitter olandan 1 parmak kadar. Kızım 2 yaşını bitirmek üzere açıkcası tedirginliklerim siz bana yazana kadar da devam edecek.

Çocuklara asla şekerli gıda verilmemesi yasağı hakkındaki sizin görüşleriniz bize yine ışık olacaktır. Özetle değerli vaktinizi almadan balı – pekmezi – çikolatayı ve diğer tatlı ürünlerini vermiyelim mi?

Hatta dondurmaya bile şeker dedi vermeyin diyor pirinçli gıdalar yine şeker . Ben yaklaşık kızım 8 aylıktan itibaren bisküvide verdim pekmezde verdim. Şimdi bizim çocukların karaciğerleri ne durumda peki ? Korkularımı sizinle yenmek istiyorum saygılarımla.

Yukarı Dön
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Eki 2013 Saat 09:50
Hocam sizin geçmiş yazılarınızı şimdi okumaya başladım benim gibi bir başka annede bu programı izlemiş ve size çelişkilerini sunmuş sizin yanıtlarınızı şimdi okuyorum .
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120100
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Eki 2013 Saat 20:56
Abartma, bir noktadan sonra, "sacmalama" sinifina girer... Turk halki hicbir zaman, Amerikan halki gibi seker tuketmemistir.. Buna ragmen, Amerika da, hicbir akli basinda bir doktor cikipta boyle sacmaliklar yapmiyor.. Amerikada, birakin bizdeki gibi "Sukroz sekerini", ekmege bile Fruktoz sekeri konuluyor... kimsadede oyle bir karaciger yaglanmasi, karaciger harabiyeti filan da yok...
Her zaman belirttigim gibi, AMAC, hicbirzaman; seker, bal, pekmez yedirmek degildir, ama, diger gidalari rahat alabilmek icin; ARAC olarak kullanilmalarinda bir sakinca yoktur..
Bakin goreceksiniz, simdi sacmalayan, PROF. tayfasida bunlardan evvelkiler gibi eskiyecek, yeni saklabanlar tureyecek..
1- Ne oldu, o yerli-yersiz, bol su icin diyen Prof? fazladan su icmenin hicbir faydasi olmadigi anlasilinca, yokoldu...
2- Ne oldu; o "toprakla yogurt mayalayin" diyen soytari??
3- Ne oldu; o "klimali evlerde, kombi kullanmayin" diyen cahil??
4- Ne oldu; o " MMR asilari Otizm yapiyor" diyen sahtekarlar??
5- Ne oldu; o "asilardaki Thiomersol cok zararli" diyen cahil??
6- Ne oldu; o " sut isitilinca proteinleri zarar goruyor diyen, hokkabaz??
Ne olacaklar, hepsi arazi oldular... Goreceksiniz, gun gelecek, bunlarda arazi olacaklar

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 21 Eki 2013 Saat 20:59
Yukarı Dön
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eki 2013 Saat 08:56
Sizin gibi değerli doktorlarımızın kıymetini nasıl ödesek bilmiyorum inanın. Benim gibi birçok anne o programı izledi ve biran dengeleri alt üst oluyor. Hani bebklerimiz biraz daha büyük olsa derdini anlatsa sorun yokta küçükler biz ne yapsak onu alıyorlar. Yani anne zehirde verse bebek bilmez ve ver sorumlusu kim anne. biz o ağır sorumluluğu yanlış bildiklerimizle bebeklerimize ödetmek istemiyoruz. İstiyoruz ki doğru olanı bilelim ve onu uygulayalım. O kadar çok hakkınız var ki hem annelerde hem bebeklerde . Sadece doğrularını savunan eşşiz doktorum ömrüm boyunca size duacıyım . biz Kadir Tuğcu anneleriyiz sözün kısası bu. Sağlıkla kalın saygılarımla.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120100
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eki 2013 Saat 19:01
Cok tesekkur ederim.. Bu gunleri ve bu sahislari unutmayin, yeter..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.