Sayın hocam öncelikle geçmiş bayramınızı en içten dileklerimle kutlayıp sizinle paylaşmak istediğim bir husus oldu.
Bayramda evde olunca sabah programlarını aile olarak izleme zamanımız oldu. Canan Karatay Hoca bir programda çocuklara asla şekerli gıdaların verilmemesi gerektiğini vurguladı. Çocukların karaciğerinin gelişimini henüz tamamlamadığı için bu şekerli gıdaların karaciğerde yağlanma yapacağını belirtti.
Evet bende dikkat ettiğimi sanıyorum ama içime çok kuşkular düştü. Gün içersinde en fazla 7 tane bisküvi tüketiyor. Kahvaltısına ve yoğurduna katıyorum. Yine çok olmamak koşuluyla 1 çay kaşığından az şekersiz pekmez veriyorum. Yada sade yoğurt yerken biraz yüzünü ekşitiyor bende ya pekmez yada bal koyuyorum ama aşırı ölçüsü yok 1 çay kaşığı .
Çikolata her zaman değil ayda 1 defa diyelim o da sizin belirttiğiniz gibi bitter olandan 1 parmak kadar. Kızım 2 yaşını bitirmek üzere açıkcası tedirginliklerim siz bana yazana kadar da devam edecek.
Çocuklara asla şekerli gıda verilmemesi yasağı hakkındaki sizin görüşleriniz bize yine ışık olacaktır. Özetle değerli vaktinizi almadan balı – pekmezi – çikolatayı ve diğer tatlı ürünlerini vermiyelim mi?
Hatta dondurmaya bile şeker dedi vermeyin diyor pirinçli gıdalar yine şeker . Ben yaklaşık kızım 8 aylıktan itibaren bisküvide verdim pekmezde verdim. Şimdi bizim çocukların karaciğerleri ne durumda peki ? Korkularımı sizinle yenmek istiyorum saygılarımla.