Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - antibiyotik kullanımı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumantibiyotik kullanımı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
azranınannesi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 145
Mesajın Direkt Linki Konu: antibiyotik kullanımı
    Gönderim Zamanı: 23 Kas 2012 Saat 17:29
merhaba kadir bey. 3 gün sonra kızım 6 aylık olacak (27.05.2012 doğumlu)
c.tesi kızım ateşlendi ve ne yaptıysam düşmedi. ılık banyo, sirkeli suyla silme, calpol şurup vs.
acile gittik doktor bir fitil verdi ve boğazında kızarıklık olduğunu söyleyip macrol 125mg ve katarin verdi.
fakat kendi doktorumuzada göstermeden kullanmak istemedim. ateşi geçici olarak düştü ama hep devam etti. ertesi akşam ateşi 38.5 olunca başka bir acile tekrar gittik. orda akciğer filmi çekildi. kan ve idrar tahlili yapıldı. akciğer ve idrar temiz çıktı fakat kanda hafif mikrop görüldüğü söylendi.
novosef 0.5 (sanırım 500mg oluyor) iğne yapıldı tek seferlik. ardından kan kültürü alındı sonuçları henüz almadık. sormak istediğim kızıma 125 mg antibiyotik bile vermekten çekinirken, 500mg iğne olması beni çok üzdü. yani hastalığı bu denli ilerlemişmiydi de ilaç yerine dozu yüksek iğne yapıldı?
bu konuda bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. şimdiden teşekkürler kadir bey.
cennet kokulu kızım sana emanet ALLAH'IM
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Kas 2012 Saat 18:32
kadir bey, hematolojı testinde koyu yazılmış yerleride belirtmek istedim.
dr. beyazküresi düşük deyince testi inceledim ve sizede yazmamın önemli olacağını düşündüm.
wbc sayısı: 4.3
mchc: 35,18
ba%: 1.4

kızım 71 cm boyunda, 7 kilo 600 gr başçevreside 43cm.
kızımın ilk hastalığıdır bu.
sevgiler..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118683
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Kas 2012 Saat 21:49
Ikinci gittiginiz yer; tam sahtekar, hilebaz, sarlatan yuvasi bir yermis. WBC'nin 4.3 olmasi zaten tek basina cocukta Gripal bir enfeksiyon oldugunu soylemeye yeterde artar bile. Ama nedense, ikinci gidilen muesseseler hep, illaki tedaviyi arttiracakki, birinci doktoru guc durumda biraksin,"- o bilemedi, biz bildik-"  havasi yaratsin. ucuncu bir yere gidin, tedaviniz dahada artar, hatta yatirirlar. Maaalesef bu namussuzluk cok yaygin bir hal aldi. Butun ilaclari kesin, hele igneler cope. Iade edebilirseniz edin, paraniza yazik. Kan kulturunun neticesini bile almaya gitmeyin, zira WBC:4.3 olan bir cocugun kaninda bir sey uremez.. Hepsi uckagit...  
Kizinizin gelismesi iyi, nerede ise 1 ay onden gidiyor.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 23 Kas 2012 Saat 21:51
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Kas 2012 Saat 22:06
kadir bey cevabınız için çok teşekkür ederim. allah razı olsun sizden. ilk acile gittiğimiz yer çocuk polikliniği. aylık kontrollerimizide orda yaptırıyoruz. ama acilinde kendi doktorumuz olmadığı için kullanmamıştım ilaçları. birde kalbinde üfürüm duyduğunu, bunun için sami ulusa kardiyologa gitmemizde fayda olduğunu söyledi. ertesi gün tekrar ateşlenince sami ulusa gitmeye karar verdik hemde kardiyolog randevumuzu alırız diye. bütün bu işlemler orda yapıldı.
eczaneden iğneyi almaya diye çıktığımızda ( iğneden de korktuğumuz için) başkent hastanesine gittik sonuçları gösterdik, buna rağmen tekrar kan alındı. beyaz küresi neden düşük daha öncede düşükmüydü diye ısrarla soruldu? ben bilmediğimi sadece ilk hastalığımız olduğunu söylememe rağmen. kafasının büyük olduğunu hidro sefali mi aceba diye iyice korkutuldum. sert bi tepki verdiğimden olsa gerek, yok yok denildi. doğumdan heralde kafasının yapısının biraz değişk olduğu söylenerek geçiştirildi!! son olarak o iğneyi kesinlikle yaptırmam gerektiği bi sakıncasının olmadığı söylendi. bunun üzerine malesef gidip tek seferlik olarak yaptırdık. yani başka iğne yok elimizde. ama olsaydıda bu yazınız üzerine asla kullanmazdım. size çok teşekkür ediyorum. iyiki varsınız sevgiler saygılar.. 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Kas 2012 Saat 03:32
1-Kalbinde "delik" olan bir cocugun gelismesi, sizdeki gibi 1 ay onden gitmez, geriden gelir. Hic bosuna Sami Ulus larla filan ugrasmayin.
2- 6 aylik bir kiz cocugunun bas cevresi; ortalam:43cm  ( 42-44cm sinirlari icinde) olur.
3- Viral enfeksiyonlarin, WBC ( beyaz kure)  degerini dusurdu; hala Turkiyedeki Tip fakultelerinde ogretilmiyor demekki...Bakalim bu kadar basit bir bilgiye ne kadar zamanda sahip olacaklar.  
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ara 2012 Saat 13:13
kadir bey merhaba. konunun devamı olduğu için burdan yazıyorum yeni konu açmak yerine..
en son üfürüm konusunda kardiyolojı randevusu vermişlerdi.
içimizi rahatlatmak adına sami ulusa gittik, eko için randevu almamızı söylediler ve guatr testi yapmamızı
söylediler.
kan verin dediler ama (guatr için) vermedik ve çıktık.
6. ay kontrolünde kızım 7800 gr 72cmdi.
şuan 6,5 aylık. hocam siz ne düşünüyorsunuz bu durumda?  özellikle guatr testi istemeleri kafamı karıştırdı.
2.olarakta kızımın göz altları günün çoğunluğu kırmızı ve bazen morumsu oluyo. beyaz tenli.
bu normalmidir yoksa dr.a göstermelimiyim.
şimdiden teşekkürler, saygılar.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ara 2012 Saat 18:23
1- Bu cocuk dogdugunda; T3, T4 ve TSH'ina bakilmadi ise baktirin, bakildi ise, normal bulundu ise, gerek yok.
2- Su anda; 7 aylik gibi. Kalbinde "ciddi" bir hastalik cikmayacak.
3- Beyaz tenlilerde normaldir. Yas ilerledikce, deri kalinlasacak ve o "deri alti damarlari" zor gorunur olacaklar.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ara 2012 Saat 20:47

kadir bey,

bu dediğiniz T3 T4 TSH testleri topuk kanı alındığında uygulanıyorsa, evet  2 kez topuk kanı alındı..

daha önceki cevabınıza dayanarak çok rahatlamış ve doğruyu söylemek gerekirse endişelenmemiştim.fakat şimdi 'ciddi' bir rahatsızlık çıkmayacak yazmanıza takıldım. ciddi olmasada bir sorun olabilir diyorsunuz yani :(
o zaman ekoyuda çektireyim değil mi?
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.