Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - tahlil sonuçları
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumtahlil sonuçları

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
bilgen16 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 20
Mesajın Direkt Linki Konu: tahlil sonuçları
    Gönderim Zamanı: 07 Ağu 2012 Saat 02:45
Hocam öncelikle değerli cevaplarınız ve vaktiniz için çok teşekkürler.52 aylık oğlumun gece 39 u bulan ateşi oldu ilaç vermedim sabaha kadar hep ateşi vardı sadece klimalı ortamda serin tuttum.Sabah iştahsızlık ve halsizlikte olunca öğlen doktora gittik.Muayene temiz olupta antibiyotik vermek isteyince doktordan tahlil istedik.Normal olmayan değerler aşağıda.
CRP :Negatif
WBC:4.3 ( 3.5-10)
MCV L :70.2  ( 75-100)
HCT L : 31.6 ( 35-55)
MPV L : 6.9 ( 8-11)
HGB L : 11.3 ( 11.5-16.5)
İDRAR TAHLİLİ:
Nitrit : Negatif
Keton:Pozitif
Lökosit : 5-6
Bu sonuçlara göre bactrim ve dolven verdi.Eşimin ısrarı ile 2 doz antibiyotik verip bıraktım.Çünkü sizi takip ettiğim için içim rahat etmedi 2 gün içindede düzeldi çocuk.Ne öksürük ne burun akıntısı ne başka şey bu sadece gripmiydi hocam sadece ateş yapan.Birde hocam tahlilde PLT:165 (100-400)Normal değerler içinde ama çokta ortalarda değil bu önemlimidir.Boy: 104 kilo:18 hocam.çok oldu ama beslenmesine dikkat ediyorum ama hgb biraz düşük
kışın et yemeklerini iyi yerdi hgb 13 civarıydı yazın et ağır olur diye kıymaya yöneldim köfte kıymalı yemekler v.s hgb düşüşü bundan olurmu.Çok uzun oldu uzun zamandır sadece okuyordum aklımdakileride sorayım dedim.Allah razı olsun Hocam 52 ay erkek boy:104 kilo:18
Büyük başarılar, değerli anaların yetiştirdikleri seçkin çocukların yardımıyla meydana gelir.
Yukarı Dön
bilgen16 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 20
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ağu 2012 Saat 02:47
Hocam kan tahlilinde yazmayı unutmuşum
Lym% H : 58.6 ( 15-50)
Gra% L : 33.4 ( 35-80)
Büyük başarılar, değerli anaların yetiştirdikleri seçkin çocukların yardımıyla meydana gelir.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118684
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ağu 2012 Saat 11:02
WBC'nin düşük olması, Lym%'nin yüksek olması ve Gra%' nin düşük olması hep "viral enfeksiyon" işaretleridir. Tabii, anlayan bir doktora. HGB düşük değil, bu yaş için normal. Bu yaşta alt sınır10g/dl dir.
İdrar tahili lüzumsuz olmuş, erkek çocukları kızlar gibi sistit olmazlar. 5-6 lökositi de, her idrar tahiline ( görmeseler bile) mutlaka yazarlar.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.