Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ÇOK ACİL,hastaneye yatmak istemiyoruz
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumÇOK ACİL,hastaneye yatmak istemiyoruz

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
OYKULUS Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 43
Mesajın Direkt Linki Konu: ÇOK ACİL,hastaneye yatmak istemiyoruz
    Gönderim Zamanı: 09 Şub 2012 Saat 15:20
Kadir Bey MErhaba,
Asya ve Ada'nın annesiyim kızlar 38 aylık.Her ikisi de 30.01.2012 de hastalandı ancak normal grip olarak seyrediyordu.P.tesi günü yani 06.01.2012 den beri Asya ateşlendi ve öksürüğü arttığı ve nefesi sıkıntılı ben de bugün yakın olduğundan Academic Hospital'a götürdüm nefesi sıkışık olduğundan film çektiler ve influenza testi yaptılar.Film sonucuna göre sağ ciğerinin az bir kısmında zatürre olduğu ve yatırmamız gerektiğini söylediler,kan sayımı istememişti doktor ben kendim yaptırdım ve lökosit 11,5 çıktı,kan testinde tek anormal değer MO (monosit) 0,80 çıktı.Ben hastaneye yatırmadan kızımı eve getirdim.Hastalandıklarından beri sizin önerilerinize uyarak sadece calpol ve sıkışıklığını farkettiğim için bricanyl kullandım.
Antibiyotik başlamayı düşünüyorum ancak wbc de yüksek çıkmadığından tereddütte kaldım.
Genel durumu halszi ve iştahsız ancak çok daha kötü hastalandığı zamanları biliyorum.
Antibiyotik ve bricanyl beraber kullanılabilir mi?HAstaneye yatırmazsam tablo kötüleşir mi bilemiyorum ancak test sonuçlarına göre de çok ağır bir tablo olmadığını düşünüyorum.
ne önerirsiniz ,hastanelerde perişan olmak istemiyoruz,teşekkürler
Yukarı Dön
OYKULUS Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Şub 2012 Saat 15:32
bu arada nefesi 45-50 civarında ve ateşi 37.5-38 derece
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118572
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Şub 2012 Saat 18:04
Evet, goruldugu uzere, aldiginiz egitimler ise yaramis. Evet, basit bir Grip degil. "Enfeksiyoz Mononukleoz" denilen, ve 1 hafta kadar ates yapan cinste bir virus (kesin teshis icin; MonoTest'in pozitif olmasi gerekir.). Herhangi bir tedavisi yoktur, evde bakim ile kendiliginden iyilesir. Bu hastalikta nadiren 'hayal gormeler', abuk-sabuk konusmalar olabilir, denge bozulabilir, size bakarak korkar veya guler. Hepsi gecicidir, merak etmeyin. Antibiyotik alanlar daha agir gecirir. Bricanyl'e hic gerek yok. Calpol'ude ancak agri, kirginlik olursa verin.  
Yukarı Dön
OYKULUS Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Şub 2012 Saat 18:20

Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkürler,bilgisayarın başında bekliyordum:)filmdeki bulgu çok önemli değil o zaman değil mi?Bir de bu hastalıkta sıkışık soluk alma ve öksürük de oluyor mu?yarın sabah bu testi de ayrıca yaptırmam gerekir mi?

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118572
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Şub 2012 Saat 21:32
Telas edilecek bir durumu yok, cocuklarda ates ciktiginda, solunum artar. Oksuruk zaten beklenen bir sey. Hic bir sey yaptirmayin, zira tedavi degismeyecek. Antibiyotige gerek yok.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.