Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kızımın gelişimi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkızımın gelişimi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
demirfiliz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 138
Mesajın Direkt Linki Konu: kızımın gelişimi
    Gönderim Zamanı: 10 Oca 2012 Saat 00:34
merhaba hocam,
kızım 24 temmuz 2007 doğumlu, doğum kilosu 3000 gr boyu da 50 cm.....şuandaki kilosu 17.5 boyu da 106 cm ....tabi kilosu hastalıklarda düşüyor 17 kg diyelim.....2 yaş 10 gün anne sütü emdi...ilk 6 ay sadece anne sütü sonrasında ek gıda aldı ek gıda sonrasında anne sütü almaya devam etti....genel olarak iştahı iyi değil, ama çok aşırı iştahsız da değil....benim için az ama faydalı besinler tüketmesi yeterli....öğünlerde çok çeşitlilik önemlimidir? kızım sabah bir ballı krep yanında bir bardak süt içer kalkar en fazla azıcık da kaşar peyniri yer, ben çok ısrar etmem peynir de bitecek zeytin de yenecek diye....öğlen bir mercimek çorbası içer tamamdır kızıma....aralarda meyve ve küçük öğünler yediğinde ana öğünleri yemez mesela bu yüzden aralarda pek bişey vermem....akşam da etli kapuska yanında yoğurtla yer kalkar yanında birkaç çeşit daha yemez mesela...yatarken de bir bardak ballı sütünü içer muhakkak....gecede akşam iyi yememişse bazen kalkar gece 4 te mesela benden bebekliğinde yaptığım gibi muzlu cicibebeli sütlü ballı karışım ister :)) ben pek gece beslemek istemiyorum alışkanlık olmasın diye ama her zaman istemiyor bazen istiyor o zaman yapıyorum :) bu şekilde bir beslenmemiz var.....market ürünleri pek yedirmemeye çalışıyorum kızımda bu aralar buna uyuyor....sütü günlük süt alıyorum, yoğurdu marketten alıyorum...evde taze pişirdiğim yemekleri ve kendi sıktığım meyve sularını içiririm...benim önemsediğim konular bunlar sizin önereceğiniz şeyler varmıdır bu yaş çocuğu beslenmesi için birde boy kilo oranı nasıldır ?
not: sabah aç karna ya ballı limon veriyorum ya da bu aralar pekmeze alıştırdım bir kaşık dut pekmezi veriyorum yiyor....(kreşe gidiyor sabah, öğlen, ikindi orda yiyor....bu yazdıklarım evde olduğunda geçerli kreşe giderken eve geldiğinde meyve ve akşam yemeği ve süt içiyor gerisi hep kreşte yeniyor...kreşteki besinler eksik mi diye de düşünmüyor değilim bi ara menüyü size yazmak isterim)
teşekkür ederim....
papatya
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118683
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Oca 2012 Saat 03:09
Gereksiz bal ve pekmezden kacinin, neticede bunlar seker grubuna girerler. Asiri tuketmeniz durumunda, kan sekerinin yukselmesi ile aclik hissi kaybolur. Gunluk en az 500ml. sut-sutlu gida almasina dikkat edin. Benim makale ve bu konu ile ilgili eski mailleri okuyun.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Oca 2012 Saat 16:11
hocam yaşına göre boy ve kilosunu ve günlük yeme alışkanlıklarımızıda değerlendirmenizi istemiştim ama vaktiniz yok sanırım teşekkür ederim.
bal limon u her sabah veriyorum öksürükten de dolayı, ama pekmez vermişsem balı vermiyorum...ya da krepe bal koymuşsa süte koydurmuyorum ama genel olarak sütü ballı içmeyi seviyor.
papatya
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118683
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Oca 2012 Saat 18:37
Vakit degil, gerekli kitap ve buyume cetvellerim yanimda degil, malum artik Amerika'ya tek bavula musade var, eskisi gibi 2 bavul gidemiyoruz. Diger gidalari yedirmek icin ( veya limonlu-bal verirken)  bal veya pekmez kullanabilirsiniz, ama bunlari "-sifa imiscesine"  kasik-kasik vermeniz fayda yerine zarar saglar.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Oca 2012 Saat 21:39
tamam hocam teşekkür ediyorum....kolay gelsin size...
papatya
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.