Hocam uzun zamandan sonra tekrar merhaba ,
Oğlum 33 aylık 12.800 gr 92 cm
Temmuz ayında viral enfeksiyona bağlı 38' ateşle havale geçirdi .
26 aralıkta yine viral enfeksiyona bağlı ateşli havale ( kasılma ve bayılma şeklinde ) iiki havalesinde de ben işte olduğum için yanında değildim.
1 gece önce sadece faranjit tarzı öksürügü vardı ateşi dahi yoktu . Sabah uyandığında ateşi vardı ama genel durumu iyiydi. Öğleden sonra yemeğini kendi yiyip oyun oynarken kasılmış ve ateşi 38 olmuş. Hastaneye götürdük :
4.9 WBC , 11 HBG ile bize yatış verildi. 1 gece acil gözlemde kaldık , ben yatış işlemleriyle ilgilenirken dr. oğluma 500 novesef uygulatmış , iki saate bir de ventolin uygulaması ve birde paranoks fitil tedavisi söylemiş hemşireye . Oğluma birde boş 1000 gr lık dekstroz serum takıldı ve Efe hiperaktif bir çocuk serum varken zapdetmek imkansızdı . Dr. eve gidelim dedim izin vermedi acilde iki yanımda yatan zatüreli çocuklarla sabaha kaldar kaldık :((
Sabah tedaviyi reddedip hastaneden ayrıldık. Öğleden sonra oğlumda balgamı çıkaramaz tarzda artan öksürük oluştu boğulur tarzda öksürüyor.
Grip tedavinizi aynı şekilde uyguluyorum fakat 2 günde düzelme göstermedi , ne yapma lazım bilemiyorum . Oğluma Bronşit teşhisi koyuldu ve nöroloji dr. havalenin ateşle olduğu için hemen antiepileptik ilaç başlamanın yanlış olduğunu 4-5 yaşına kadar ateşlendiğinde havaleye yatkınlığı olacağını söyledi.
Demir eksikliği anemisinin havale ile ilişkisi var mı ?
Ferritin 8.63 Mcv 66
Çok yazdım ama oğlumun iyileşeceği yerde daha da kötüleşmesi canımı çok sıkıyor ...