Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Diş Hekimi Özlem Özhan Yatar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - çok fazla kamaşma
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumçok fazla kamaşma

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mehtappp Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 945
Mesajın Direkt Linki Konu: çok fazla kamaşma
    Gönderim Zamanı: 27 Ara 2011 Saat 13:43
merhaba dr hanım çok küçük yaştan beri dişlerimle sürekli sorun yaşıyorum ama son 1  senedir hamilelik ve doğum nedeniyle biraz aksama oldu drma gidemiyorum benim sorunum son 1 haftadır aşırı derecede kamaşma metale karşı çok fazla tepkiliydim ama artık herşey aynı etkiyi yapıyo azı dişlerimin tamamı ya dolgu yada kanal ve çoğu siyah dolgu geçtiğimiz haftada kaplama olan dişlerim düştü ve 1 haftadır açık şekilde duruyolar acaba kamaşmanın sebebi olabilirlermi çok teşekkür ederim şimdiden ilginiz için
Yukarı Dön
Dt.Özlem Özhan Yatar Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 108
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Oca 2012 Saat 10:07
merhaba,
Çok sayıda amalgam (siyah) dolgu olması ,ağız içinde 'galvanik akım' dediğimiz bir durum oluşturabilir.Bu da size metalik tat,dişlerde kamaşma ve bazen metal bir nesne değdiğinde (örneğin yemek yerken çatal değmesiyle) elektrik çarpması gibi anlık bir etki oluşturur.Şikayetlerinizin bunla ilgili olabileceğini düşünüyorum.
Hamilelik dönemi yanlış bir kanıyla özellikle ağız sağlığının arka plana atıldığı bir dönemdir.Aksine bu dönemde ağız bakımına ekstra önem verilmeli ve diş hekimi kontrolü ihmal edilmemelidir.Artık eskiden olduğu gibi hamileyken dişe müdahale edilmez gibi bir durum da söz konusu değil.Günümüzde hamilelikte yapılması gereken her türlü tedavi için gerekli önlemler mevcut.
Bebeğinizi düşünürken kendinizi de ihmal etmeyin derim.Bir an önce bir diş hekimine giderek gerekli müdahaleleri yatırın.
Sonuçta sizin sağlığınız gerek fiziksel gerek psikolojik olarak onun da sağlığı demek.
sevgiler...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.