Doktor bey merhaba,
22 aylık oğlum var. Gelişimi oldukça iyi. Çok sorunlu bir çocuk da değil. Hala emzirmeye devam ediyorum, çalıştığım için sadece akşamları ve geceleri emiyor. Genel yaygın uygulama 2 yaşta emzirmeyi bırakmak şeklinde, ancak bazı uzmanlar cocugun psikolojisi açısından cocuk kendi bırakıncaya dek bıraktırmak için bir sey yapmamak gerektiğini söylüyor. Ben de kararsız kaldım, normalde su aralar kesmeyi dusunuyordum ancak acaba kendi bırakana dek devam etsek mi? Sizin görüşünüzü merak ettim.
Bir diğer sorum da tuvalet eğitimi ile ilgili. Kendi doktorumuz 2,5 yastan once başlamayın dedi, ben de cok acele etmiyorum açıkçası ancak yaklaşık 3 aydır falan her kaka yapışı bir olay. 2-3 gunde bir yapıyor ve her yapısında kıyametler kopuyor, aglamalar sızlanmalar, çok zorlanıyor, ama kabız da değil. Anlayamadım psikolojik bir sey mi, artık beze mi yapmak istemiyor acaba, yoksa bir doktora gostermek gerekir mi?
Ayrıca oğlum doğduğundan beri bizim odamızda kendi yatağında yatıyor ama emmek için uyandığından uyanınca yanımızda yatmak istiyor, gecenin hemen hemen yarısı da yanımızda geciyor. Ancak dalınca yerine alabiliyorum. Artık 2 yaşına geldi, acaba odasını ayırmalı mıyım. Ayırırken nelere dikkat etmeliyim?
Şimdiden çok teşekkürler cevaplarınız için.