Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Alerji & Cilt & Saç
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - fazla kilo - alerji
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumfazla kilo - alerji

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
acura Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 48
Mesajın Direkt Linki Konu: fazla kilo - alerji
    Gönderim Zamanı: 25 Tem 2011 Saat 01:08
İyi günler doktor bey, kızım 14,5 aylık 78cm. ve 13,5 kilo. (doğum ölçüleri:50cm. ve 3,700kg.) Fazla iştahlı bir bebek. Sizce bir önlem almak gerekirmi? Neler yapmalıyım?
Ayrıca 10gün önce vücundunda çok sayıda küçük noktalar şeklinde kızarıklıklar başladı bu noktalar kabarık değildi ve genişleyerek ortası ten rengi kenarları kırmızı lekelere dönüşüp yok oluyorlardı. ertesi gün ateşlendi ateşi beşgün sürdü ve ateşi çıktıkça kızarıklıklar artıyordu. doktorlar besin alerjisi dedi. Fiziksel muayeneler normalken CRP 12,9 WBC 1,9 çıktı. antb.iğne ilaçlar kullandık. 4 gün sonra CRP 2,6 WBC 6,2 çıtı. tedavi yeni bitti. bu lekeler hala hergün az az oluyor. kanda alerji testi yaptırmadılar, pek birşey çıkmaz dediler, ben biraz huzursuzum sizce yaptıralımmı? çok teşekkürler ve iyi çalışmalar.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120162
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Tem 2011 Saat 09:52
WBC değeri çok düşükmüş.. Belliki, viral bir hastalık geçiriyor ve doktorlarınız genede antibiyotik, hemde iğne vermişler... Ne diyeyim.. 4 yaşından evvel "allerji testleri" bir işe yaramaz, ayrıcada hiç pratik değillerdir. Neye allerjik çıkarsa çıksın, allerji durumlarında verilecek ilaçlar bellidir. Ancak Akademik şartlarda, araştırma veya eğitim kastı ile yapılabilirler, muayenehane hekimliğinde bir yeri yoktur. Bütün ilaçları kesin diyeceğim ama zaten çocuğa herşeyi yapmışsınız..  
Yukarı Dön
acura Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 48
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Tem 2011 Saat 23:12
Hocam kızımın fazla kilosunu hatırlatmak istedim. Çok olmasada hareketli sayılır. beğenmediği şeyi asla ağzına almayan ve acıktığı an mama diye dört dönen bir bebek. esas korkum ilerde obez olması? 78cm.ve 13,5kilo.

ayrıca 2 aydır günde 1 ölçek demir şurubu alıyordu geçen hafta hgb değeri 11,1 çıkmıştı sizce bu şuruba ne kadar devam etmeli?

multivitamin vermem gereklimidir? cevaplarınız için teşekkürler iyi çalışmalar.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120162
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Tem 2011 Saat 10:25
Ben 11.1 Hgb ( yaşına uygun)  değerine hiçbir zaman ilaç vermem.. Baya bir kilo fazlası var, (3 kilo kadar).. Demir iştahını daha beter açacaktır, demiri kesin. Vitamin, karışık beslenmesi yoksa verebilirsiniz..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.