Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - yoğurt
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumyoğurt

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
taha Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 61
Mesajın Direkt Linki Konu: yoğurt
    Gönderim Zamanı: 13 Haz 2011 Saat 17:34
hocam benim oğlum daha 4,5 aylık fakat yoğurt hastası ben 20 gündür ek gıdaya geçtim sütüm aman aman fazla değil ama 2 saate bir emziriyorum zaten uykuda emiyor ancak 2 saatte birde uyuyor memeden sonra teklfim yoğurt oluyor ve bayıla bayıla yiyiyor günde 1 su bardağı toğut 4 tane danino sabahta sütle tahıl maması yapıyorum yiyiyor mamayı azcık sütüde hiç sevmiyor hocam sorum şu daninoyu daha fazla versem genede yer bunun kararı ne acaba çünkü çok küçük daha kilosuda fazla bile 4250 doğdu şuan 9000 boyu68 cm ama vermezsem huzursuz oluyor ne yapmalıym devam edebilirmiyim                                                                                                                                                                                                                                                                  
bilgi gerçek hazinedir
Yukarı Dön
taha Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Haz 2011 Saat 17:39
hocam bir sorum daha var büyük oğlumda bahar alerjisi gibi bir şey var çünkü geçen senede bu zamanlar olmuştu ormanlık veya topraklı tozlu bir yerde oynasın hem hapşırıyor hem burnu akıyor hemde gözleri kıpkırmızı olup kaşınıyor hocam ne önerirsiniz ne yapmam lazım
bilgi gerçek hazinedir
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118601
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Haz 2011 Saat 09:53
1- Yoğurdu;  6. aydan evvel "bebe yoğurdu" şeklinde vermeniz iyi olur. Bizim yediğimiz "sanayi" tipi yoğurtlar süt+süt tozu dur. Yoğurdun koyulaşması için ya çok kaynatacaksınız, yada süt tozu koyacaksınız. Bu bebeğe ağır gelebilir. Bebe yoğurdu bulamıyorsanız, verdiğiniz yoğurdu 1/4 oranında sulandırır iseniz, bebe yoğurdu "gibi" olur. 6. Aydan sonra herbir şekildeki yoğurdu verebilirsiniz.
2- Olabilir, ama artık "bahar" geçti... Başka bir şeyde olabilir.
Yukarı Dön
taha Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Haz 2011 Saat 10:35
yok ağır gelmedi hocam yoğurt dışında ne yerse biraz çıkartıyordu yoğurt yediğinde hiç kusmuyor hocam bende günde rahat bir kiloya yakın yoğurt tüketiyorumdur kaynanam köyden yolluyor ayranda çok içerim su yerine sütümden dolayı bu tada alışkın olabilirmi ama oğluma köyden gelen yoğurttan vermiyorum hem biraz ekşi hemde ağır gelir korkusu. hocam büyük oğlumun üst ön dişinden biri halagelmedi düşeli 1 sene olucak nerdeyse üzerine kaç tane dişi çıktı yerine geldi ama o dişinde tık yok
bilgi gerçek hazinedir
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Haz 2011 Saat 10:14
Yoğurttan bir zarar gelmez, istediğiniz kadar tüketin. Geç kalmış dişi "erken çıkarma tedavisi" diye bir şey yok, bekleyin, çıkar. Son derecede nadir olarak, bazen diş olmayabiliyor, onada bu yaşlarda yapılacak bir şey yok. Neticede bekleyeceksiniz.  
Yukarı Dön
taha Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Haz 2011 Saat 15:17
hocam iyiki varsınız çok teşekkürler ama bizde sorular bitmiyorki ben nezle grip arası birşey oldumv 2 gündür geçti bendende eşime geçti 2 gündürde o hasta ama şükürki 4.5 aylık oğluma geçmedi açıkçası pek kendimide kollamadım ona geçmesin diye ama evde her yeri açık tutuyorum içerisinin havası temizlensin diye sorum şu hocam babasından mikrobu kapma olasılığı ne eğer kapmazsada bağışıklık kazanmış oluyorlar mı.2. sorum ben bebişe arada nadiren balık yağı veriyorum son 20 gündür 3 kere verdim 1 çay kşığı ölçüm amaşırıngayla boğazına fışkırttım çünkü yutmaya çalışırken döküyor ve çok pis kokuyor şırıngayla fışkırtmam ne kadar doğru genzine kaçma ihtimali varmı ?
bilgi gerçek hazinedir
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Haz 2011 Saat 09:47
Babası; öperek veya öksürerek mikrobu bebeğe vermezse, bebek hasta olmaz. Balık yağı hastalığı önlemez. Balık yağı yerine bebek vitamin şuruplarından verebilirsiniz. ( MultiTabs gibi).
Yukarı Dön
taha Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Haz 2011 Saat 13:32
çok teşekkürler hocam ama babası dayanamayıp öpüyor balık yağğını omega 3 için veriyorum hastalık için değil ben balık sevmende sütümde o vitaminin olmadığını dsüşündüğüm için veriyorum vitamin şurubu ne zamanlar gereklidir ki hocam
bilgi gerçek hazinedir
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.