Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Uzman Pedagog Nilçin Doyran Bengisu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - oğlumun cinsiyet soruları
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumoğlumun cinsiyet soruları

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
bartus-n Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 79
Mesajın Direkt Linki Konu: oğlumun cinsiyet soruları
    Gönderim Zamanı: 24 Mar 2011 Saat 19:35
Merhaba Nilçin Hanım. 30 aylık oğlum bize pipisini gösterip ''benim pipim var senin de varmı'' diye sormaya başladı. Geçenlerde dedesine de sordu. Bana da ''sen erkekmisin'' diye sordu. ben kadın olduğumu söyleyince ısrarla ''hayır sen erkeksin'' diyor. bende tanıdığımız kadınları ve erkekleri saydım ( anneanne kadın, teyze kadın- sen erkeksin, dede erkek, baba erkek gibi)  o da bana ''sen erkeksin ama ismin kadın'' dedi, ben de konuyu değiştirdim. Senin pipin varmı, kadınmısın erkekmisin gibi sorularda oğluma nasıl cevap vermeliyiz acaba? Aklını karıştırmadan neyi ne kadar anlatmalıyız? Arada bir benim rujumu veya allığımı alıp yüzüne sürermiş gibi yapıyor, nasıl tepki vermeliyiz?
Yardım ederseniz sevinirim, çok teşekkür ederim:)
Yukarı Dön
Nilçin DoyranBengisu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 193
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Mar 2011 Saat 23:47
Merhabalar,
Çocuklar cinsiyet kavramlarını ve rolleri 3-6 yaşlarında kazanırlar, şu an söyledikleri tam olarak cinsiyet farklılıklarını sorgulama dönemi. Sizden ve çevreden aldığı olumlu-olumsuz tepkilerle kafasında oturtmaya çalışıyor. Sorularına yaşına uygun cevaplar vermek ama uygun olmayan durumlarda dikkatini başka yöne çekmeye çalışın. Ondan sorular gelmediği sürece bu yaş döneminde kendiniz birşeyler anlatmayın. Sevgiler
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.