Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Grip + pulmicort
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumGrip + pulmicort

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
PasaOglum Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3
Mesajın Direkt Linki Konu: Grip + pulmicort
    Gönderim Zamanı: 19 Oca 2011 Saat 18:51
Kadir Bey merhabalar,
Oğlum 33 aylık 96cm 14500gr.
Sık hastalanır. Hastalığı çabuk ilerleyip göğsü hiril hiril olur. Her hastalandığında sadece burun akıntısı varsa peditus, biraz öksürük de varsa sadece pulmicort nebul gunde iki kere ve serum fizyolojik, eğer göğsüne inmişse hirilti gunde üç kere ventolin nebul + pulmicort nebul ve buruna serum fizyolojik damlatarak tedavi ediyorduk. Birkaç defa kulak ağrısı yasadık, onlarda da antibiyotik kullandık.
Ben bazen bos öksürüğü oldugu zamanlarda sabah aksam bir cay kasigi zyrtec vermeyi de denedim gecen ay hemen pulmicort yapmamak icin, onun da iyi geldigi oldu. 
Oğlum Pazartesi yine oksurmeye başladı. Ben de artık bu nebulleri kullanmak istemediğim için beklemeyi tercih ettim.
Bugüne kadar bosuna mı kullandık gercekten bu nebulleri?? 
Durum şöyle:
Pazartesi sabaha karsi oksurmeye basladi. Sabah ben bir cay kasigi zyrtec verdim ama baktim kesmiyor alerjik degil gribal bir durum oldugunu dusundum. Pazartesi gun boyunca ve ozellikle de gece cok oksurdu. Ilık ballı süt verdim. Sali sabahi belki rahatlatir diye yine bir cay kasigi zyrtec verdim. Salı gunü öğlen saatlerinde ateşi 39a çıktı. Bunun uzerine ateşle ilgili yazınıza istinaden hicbir ilaç vermedim ve griple ilgili verdiginiz tum cevaplari okumaya basladim. Ateşi bir süre 39 da kaldı sonra 37 ye kadar düştü aksam saatlerinde 38.5 a çıktı ve gece tekrar düştü. Bugün bu saate kadar (Çarşamba18:30) hiç ateşi çıkmadı. Daha az öksürüyor ancak öksürüğü daha yogun ve göğsü oksururken hiril hiril oluyor çok dolu ve burnu çok az akıyor.
Ben dün ve bugün gün boyunca sürekli bal-limon verdim. Bir de serum fizyolojik damlatiyorum ara sıra burnuna. 
İnternette tüm benzer vakalara verdiginiz cevapları okudum. Sadece bal limon vererek ve burnuna serum fizyolojik damlatarak iyileşmesini bekliyorum. Şu nebulleri kullanmamiza gerek kalmadan iyilesebilirsek size minnettar olucaz.
Oğlumun bu durumunu değerlendirebilirseniz çok sevinirim. Bu sekilde gogsundeki hirilti daha da agirlasmadan iyileşir mı? Ne kadar zaman alır? Ne zaman ilacsiz tedavinin yetersiz kaldığı ve ilaç kullanılması gereken duruma gelip gelmediğimizi nasıl anlayabiliriz?
Bir de kkb doktoru oğlum hastalanmaya başladığında serum fizyolojik yerine burnuna damlatmam için serum fizyolijik ile arg... tam adını hatirlayamadigim bir karışım hazırlattı eczaneden, ben sabah aksam ondan damlatiyorum burnuna, antiseptiktir mikropları öldürür dedi. Serum fizyololik fazla kullanilinca mikropları kulak yoluna taşıyor dedi. Bu konuda da bir yorum yazabilirseniz sevinirim.
Çok teşekkürler.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 120753
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Oca 2011 Saat 10:10
Gribin sonuna geldiğiniz için gürültü-patırtı arttı.. Kötüye gidiş olsa idi ateşi çıkardı. Argyrol, "gümüş nitrattır" .. Resmen kimyasal yanık yapar, ilk 1-2 gün burun açılmış gibi olur ama ondan sonra yanan dokuların kendisini tamir için yaptığı ödem, ilk seferkinden daha kötü olur ..Serum fiz. hiçbir zaman mikropları kulağa taşımaz. Siz benim dediklerimi yapın... Yoksa, sonuç; geniz eti-bademcik ve tüp takılması ameliyatıdır..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.