| Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
zeynep nidanur
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 8
|
Konu: idrar yolu enf. Gönderim Zamanı: 10 Kas 2010 Saat 05:49 |
|
mrb hocam.forum için teşekkürler.
benim kafam karıştı.sizin iye hakkında yazılarını okudum kızım 4
aylıkken geçirmişti zimaks kullandık şimdi yine idrar yaparken ağlıyo
uykusunda inliyo ve ağlayarak uyanma şikayetimiz vardı.doktor idrar
tahilili ve kült. yaptırdı. lökosit :pozitif 18-19 lökosit ve bakteri
görüldü. kültürde 100,000 E.Coli üredi yazıyordu. bu arada Nitrit:
neg. protein ve glukoz da neg. çıkmış. doktor iye var dedi cefaks 125
mg oral süspansiyon verdi .
kızım akşam kusunca ilk defaverdim .ne yapmam lazım bilemedim.
|
|
zeynebim
|
 |
zeynep nidanur
Üye
|
Gönderim Zamanı: 10 Kas 2010 Saat 05:54 |
|
hocam bide ateşi yok. 2 gündür iştahsızlaştı ciddi bişey olabilir mi? çocuk nefrolojisine götürmeye gerek var mı? şimdiden teşekkürler.
|
|
zeynebim
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 120127
|
Gönderim Zamanı: 10 Kas 2010 Saat 11:49 |
|
İYE yok... üreyenler, dışardan bulaşma, veya idrar "santrifüj" yapıldıktan sonra bakılma.. Hatalı tetkik ve hatalı değerlendirme.. Çocuğunuzda İYE YOK...
|
 |
zeynep nidanur
Üye
|
Gönderim Zamanı: 10 Kas 2010 Saat 14:50 |
|
ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim hocam. ben şimdi ne yapayım? antibiyotiği kullanmayayım tekrar başka bi doktora mı götüreyim? dün gece ve bugün haff hafif öksürmeye de başladı iştahsızlık devam ediyor.
|
|
zeynebim
|
 |
zeynep nidanur
Üye
|
Gönderim Zamanı: 10 Kas 2010 Saat 14:58 |
|
dişleride kaşınıyo. salyaları akmaya başlamıştı.bunun için jel falan kullanmaya gerek var mı? kızımın başka bi huysuzluğu da yok.neşesi yerinde.
|
|
zeynebim
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 11 Kas 2010 Saat 10:05 |
İYE değil, orası kesin, dişlerde bir şey yapmaz, hepsi "kocakarı" uydurmasıdır. Geriye kalıyor boğaz enfeksiyonu... Dili beyaz ve pis bir ağız kokusu varsa antibiyotik gerekir, dili pembe, burun da sugibi bir akıntı varsa, bu grip demektir, bizim tedavileri uygulayın. Eski maillere bakın.
|
 |
zeynep nidanur
Üye
|
Gönderim Zamanı: 11 Kas 2010 Saat 16:03 |
öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkürler hocam. hocam dün gece kızım biraz kötü oldu hırıltı başladı nefes almakta zorlanıyo gibiydi acile gittik hava verdiler ve bronşit deyip Bricanyl şurup ve cefaks antibiyotik verdiler sadece dinleyerek karar verdiği için ilaçları kullanmadım kullanmayıda düşünmüyorum.
kızım bugün daha iyi nefes alıyo ama hırıltı, öksürük, iştahsızlık devam ediyo. eğer böyle giderse ilaçları kullanayım mı? dili beyaz ve boğazı da kızarmış gibi şimdilik ağzında koku yok.durumu çok ciddi mi hocam gerçekten bronşit olabilir mi? sizin tavsiyelerinizi bekliyorum.
|
|
zeynebim
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 12 Kas 2010 Saat 10:08 |
|
Bronşit başka şey, boğaz enfeksiyonu başka şey... Bronşitte ; bronş gevşetici ilaçları, boğaz enfeksiyonunda antibiyotik kullanıyoruz... Bu iki durumun bir birleri ile hiçbir bağlantıları yoktur, sizi "söğüşlemek" için böyle uyduruyorlar. Eğer, boğazı kırmız ve dili paslı ise, tek başına antibiyotik yeterlidir. Astım ilaçlarıda ne oluyor??? Moda oldu ya, illaki yazacak.
|
 |