Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Benal Büyükgebiz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - öğünler
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumöğünler

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
edeede Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 13
Mesajın Direkt Linki Konu: öğünler
    Gönderim Zamanı: 23 Kas 2007 Saat 16:28
merhaba benal hnm,
4 mayıs 2007 doğumlu kızımın beslenme programı şöyle:
*sabah:kahvaltı(1 dilim rondolanmış bebek ekmeği,1 tatlı kaşığı keçiboynuzu pekmezi,1 kibrit kutusu kadar tuzu alınmış peynir,60cc anne sütü)
*öğle çorba
*ikindi yoğurt
1.sizce bu beslenme yeterli mi?
2.sabah kahvaltısını sevmiyor,tek tek versem nasıl vermeliyim,ekmeği eline , peyniri elimle ezip, pekmezi kaşıkla mı vermeliyim bilemiyorum...bunun içn bir öneride bulunur musunuz?
3.Şimdiye kadar  bu 3 öğünün hepsini aynı gün vermeyi başaramadım sabah kahvaltısınıda almadığı zaman yerine armut+muz püresi veriyorum.bana BİRAZ YETERSİZ BESLENİYOR GİBİ GELİYOR AMA SİZCE NASIL VE NE YAPMALIYIM?
Yukarı Dön
derrifo Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 24
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Kas 2007 Saat 16:37
slm. kilo alışı nasıl. Banada biraz yetersiz geldi. Benim 1 nisan doğumlu kızım var. Sabah kahvaltısını 150 cc mama ile yapıyorum. senden fazla olarak 150 cc lık muhallebi ve yine 150 cclık mama içiyor . Haa tabi benim bebeğim emmiyor. seninki emiyorsa hemen hemen aynı ve kilo alışı benimkinin iyi şu an 9.500 gr.
Yukarı Dön
benalbuyukgebiz Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1788
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Kas 2007 Saat 19:28
Merhaba...
1. Beslenmesinin yeterli olup olmadığını doktorunuz kilosunu izleyerek size söyleyecektir.
2.Bu ayda kahvaltıyı ayırmak zordur. Besleyecek kadar yediremezsiniz. Biraz daha karışıma devam edin. Bebek ekmeği yerine bebe bisküvisi ile deneyin. Pekmezi değiştirin. Peyniri labne kullanın. Bir tatlı kaşığı sıvı yağ da ilave edin.
3.  hazırladığınız mamaları üç - dört saat arayla verin. daha sık vermeyin. Arada meyve suyu veya suy içirin ki hazmı kolaylaşsın. Yediği kadar verin. Israrcı olmayın.
Beslenme saatlerinde neşeyi ve sevgiyi paylaşın. Amacınız yedirmek olmasın. Bu konuya kitlenmeyin. sevgiler...
Yukarı Dön
edeede Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Kas 2007 Saat 09:26
slm derrifo,
bebeğini güle güle büyüt,maşallah çok güzel bakmışsın annesi,ellerine sağlık...
benim bebeğim 6.ayına kadar su bile içmeden emdi ve 4.ayı bittiğinde yardımsız oturabiliyor,5.ay bitimine doğruda emekliyordu yani erken hareketlendi buna rağmen geçen ay 570 gr aldı ama kilosunu sorarsan 12 kasım da tartıldığında 7860gr geliyordu.yani biraz az gibi 3 ve 4. aylarda kilo alımı biraz sınırdaydı bu değer biraz da onun sonucu ,birde doktorumuz bu ayki kilosu az olursa muhallebi vs gibi kilo aldırıcı şeylere geçeceğimizi söyledi.şu an birde diş çıkartıyor tabii...
Yukarı Dön
edeede Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Kas 2007 Saat 09:35
Merhaba Benal Hanım,
          Sizin gibi değerli bir hocaya bilgisayar kadar yakın olmak bana nasıl güven veriyor bilemezsiniz.Sorumluluk anlayışınıza hayran kaldım.
          Bütün dualarımız sizinle...
Yukarı Dön
derrifo Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 24
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Kas 2007 Saat 11:55
merhaba edeede..
bebişinin gelişimi çok iyi maşallah. Her bebek kendine özgü inan.. benim oğlum 10 yaşında. kızımla okadar farklıkı. Deneme yanılmayla sevdiklerini ve tabiki yeterli beslenme yolunu buluyorsun. Mesela kızıma kaşıkla yediremedim birtürlü. Sonra anlış olduğunu bile bile reklamlar beslenmenin olmazsa olmazı oldu. Ama bu sayede yemeye ve kilo almaya başladı. Ne yapalım hayat kitaplardaki gibi olmuyor. Yani doğrusunu biliyorsun fakat senin doğruların da farklı olabiliyor. Bebeğini güle güle büyüt. Endişelenme. Ben bunu anladım iki tecrubemde . Endişelenme ve sakınlığını herzeman koru çok zor olsada. Hoşcakal..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.