|
|
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
miss hugolina
Pırlanta Üye
Kayıt Tarihi: 20 Eki 2007 Konum: kendi halinde:) Durum: Aktif Değil Puanlar: 9100 |
Konu: Doğumsal kalça gelişim geriliği+kiloGönderim Zamanı: 13 Kas 2007 Saat 18:03 |
|
Merhaba Benal Hanım...
3 aylık bir bebeğim (kız)var.bebeğim 1 aylık iken kalça çıkığı taraması yapıldı.ve çekilen ultrasonda kalçada gelişim geriliği olduğunu,emin olmak için tekrar randevu verildi.bugün kalça röntgeni çekildi ve doktorumuz ortopedi servisine yönlendirdi.ortopedi uzmanı ise çift beze devam+havlu koymamızı ayda bir kez kontrole gelmemizi söyledi.şuan kalça çıkığı yok,gelişimini tamamlayana kadar takip edilecek dedi.
sizin önereceğiniz bir şey varmı?ayrıca sadece anne sütü ile besliyorum benim beslenmem ile alakalı bir durum varmı,yani süt tüketimi,peynir,yoğurt arttırmama gerek varmı?ayrıca daha evvelde belirttiğim kilo sorunu.kızım 3.530 gr doğdu,doğum kilosunun altına düştü ilk 3 hafta kilo almadı.şuan 5.430gr doktorumuzda az buldu.fakat mama önermedi.siz önerirmisiniz?yada hangi markayı kullanmalıyım?daha evvel milupa aptamil yenidoğan verdik fakat almadı.ne yapmalıyım?ayrıca bebeğim 3 aylık olmasına rağman dişleri kaşınıyor olabilirmi?çünkü dilini dışarıya çıkarıyor,damaklarına değdiriyor,ağzından salyalar akıyor.damağı eskiden pembeydi sanırım şimdi beyazımsı doktor baktı,bir sorun yok normal dedi.fakat bebeğim bu anlattığım durumdan beri çok huzursuz.
yardımcı olursanız çok mutlu olurum.şimdiden teşekkürler Düzenleyen sunacumen - 13 Kas 2007 Saat 20:49 |
|
![]() |
|
benalbuyukgebiz
Kıdemli Üye
Kayıt Tarihi: 25 Eyl 2007 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 1788 |
Gönderim Zamanı: 13 Kas 2007 Saat 22:57 |
|
Merhaba...
KAlça çıkığı konusunda yapılması geerkenleri yapmışsınız. İçiniz rahat olsun. Ortopedistin kontrollarını ihmal etmeyin.
Beslenmeniz konusunda www.istahsizcocuk.com adresinden anne beslenmesi konusunu okuyun. Benim sitem ve yer alan bilgiler de kitabımdandır. Ben olsam bi öğün aptamil 1 ile takviye etmeyi düşünürdüm. Ama öncesinde neden yetersiz kilo alıyor diye beslenme dışındaki nedenleri de araştırırdım. Bu konuyu doktorunuzla konuşun. İlk dişler genellikle 6. ayda çıkar ma kaşıntı 3-4. aydan itibaren başlar. Huzursuzluğu da çok doğaldır. Sevgiler...
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|