Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - adet görme sütü azaltır mı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumadet görme sütü azaltır mı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sevdays1 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 104
Mesajın Direkt Linki Konu: adet görme sütü azaltır mı
    Gönderim Zamanı: 21 Mar 2010 Saat 09:08
merhabalar.ben 4 ay önce doğum yaptım,bebeğimi emziriyorum,yalnızca anne sütüyle besliyorum.bir arkadaşım bana erken adet görmenin sütü azalttığını söyledi,kendisi 1 yıl kadar görmemiş.araştırdığım kadarıyla böyle bir bilgiye rastlamadım.bunun doğruluğu var mıdır?bir de bebeğimin ek gıdalara geçmesi için kilo alımının düşmesi gerekiyor bildiğim kadarıyla.ayda 300-400 gram 4. ayında yeterli midir anne sütüne devam için(2750 doğdu,şu an 5800,1. ay 3800,2. ay,4800,3. ay,5400dü)
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 120078
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Mar 2010 Saat 11:30
Adet gördüğünüz için süt azalmaz, ama sütünüz azaldığı için adet görürsünüz... Adet görmeniz, sütünüzün azaldığının işaretidir, ek gıda (süt) gerekebilir. Şimdiye kadarki gelişimi gayet iyi olmuş..
Not: Bebek memeyi emdiğinde meme başından çıkan bir hormon, sizin adet görmenizi önler... Bu bir cins, tabiatın yaptığı doğum kontrolüdür.. Arkadan erken vakitte "kardeş" gelmesini önler. Meme daha az uyarıldığında bu hormonun seviyesinde düşme olur ve adet görme başlar... Tekrar daha sık emzirmeye başlarsanız, gene adet görmeyebilirsiniz...

Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 21 Mar 2010 Saat 11:31
Yukarı Dön
sevdays1 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 104
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Mar 2010 Saat 17:06
teşekkürler.benim kızım memeye düşkün bir bebek değil.uyanıkken 4-5 saatte bir emmek istiyor.ben memeyi verince daha sık emzireyim diye kıyameti kopartıyor.ben de geceleri uykuda 3-4 saatte bir besliyorum.sürekli saatimi kurup kalkıyorum emzirmeye.doğru mu yapıyorum onu da bilmiyorum.sütümü sağmayı mı denesem.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 120078
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Mar 2010 Saat 09:03
Sağmak, doğrudan emmesi kadar uyarmasada faydalıdır. Sabır ve sebat edin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.