Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - uyku arası emzirme
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumuyku arası emzirme

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ZEZE1 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 32
Mesajın Direkt Linki Konu: uyku arası emzirme
    Gönderim Zamanı: 24 Oca 2010 Saat 00:17
Kadir bey merhaba,
4 aylık oglum aksamları genelde 22:00 civarında uyuyor ve sabahları 10:00 civarında uyanıyor. Gece boyunca genelde saat bası ya da 2 saatte bir uyanıyor, sabaha karsı uyku suresi biraz daha uzuyor. Önceleri her uyandıgında alıp emziriyordum ancak takip ettigim kadarı ile bebegin artık 4. aydan sonra uyku duzeninin daha iyi oturması icin her uyandıgında mudahale etmemek gerektigi, emzirmemek gerektigi, bebegin kendi kendine uykuya dalmayı ogrenmesi icin fırsat verilmesi gerektigi soyleniyor.  Bu yuzden son zamanlarda her uyanısında alıp emzirmiyorum, sadece tekrar dalsın diye ya emzigini veriyorum, ya da biraz besigini sallıyorum ve tekrar uyuyor. Sadece gece boyunca 3-4 saat aralıkla emziriyorum.
Bu konuda sizin de gorusunuzu almak istedim. Her uyandıgında emzirmek mi dogru olan yoksa bir sekilde uyutup daha uzun aralıklarla mı emzirmek?
Cok tesekkurler.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120137
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Oca 2010 Saat 12:03
Duruma göre değişir.... Eğer şişman ise, beslemem, zayıf ise beslerim..
Yukarı Dön
ZEZE1 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Oca 2010 Saat 11:48
Kadir bey teşekkürler. Ancak benim sorum daha ziyade gece emzirmenin beslenme acısından degil de uyku duzenine etkisi bakımından. Bebegimin kilosu kendi ayındakilere göre oldukça fazla, ancak gece sık uyanmalarını acıkıyor olabilme ihtimaline baglamıştım, fakat sık sık emzirsem de emzirmesem de yine saat bası uyanıyor. Geçen ay uykusu cok duzenli idi,sadece 2 kez uyanıyordu, ancak son haftalarda mutlaka kurulmuş saat gibi 1 saat aralarla uyanıyor. Bu aydaki bir bebek icin bu normalse sorun degil elbette, ancak bu alıskanlık ileriki donemleri de etkileyecekse ve benim bu duzeni degistirmek icin şimdiden yapabilecegim bir sey varsa alıskanlık haline gelmeden yapmak istiyorum.
Bu konuda bana önerebilecekleriniz için cok tesekkur ederim.
Yukarı Dön
ZEZE1 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Oca 2010 Saat 11:59
Belirtmekte fayda olabilir, gündüzleri de yine birer saat olmak uzere toplam 3-4 saat uyuyor.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120137
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Oca 2010 Saat 12:40
Her uyandığında pek kulak asma.. Siz ilgilendikçe daha da azıtacak.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.