merhablar kızımın gelişimiyle ilgili aklıma takılan bir kaç soru var yardımcı olursanız sevinirim.
1:kızım 36 haftalık olarak doğdu.doğum kilosu 2600 bç.33.bıngıldağı 5.ayda kapandı.kızım şuanda 19 aylık ve yaşıtlarının yapabildiği hiç bir şeyi yapamıyor emekleme yürüme tutunup kalma vs.. sadece oturuyor. ve bizim el ağız hareketlerimizi taklit edebiliyor.söylediğimiz basit emirleri anlayabiliyor ver al nerede vs...bununlailgi beyin mr kalça usg ve filmi çekildi.çocuk nöroloju ve ordepedist ve beyin cerrahı ile görüştük bize bir sorun olmadığını söylediler ve takip edilmesi gerektiğini söylediler.ve biz sürekli her ay gidiyoruz (sadece dizlerinde ve ayak bileklerindeki reflekxlere bakılıyor benim anladığım kadarıyla) size sormak istediğim ne yapmalıyım inanın aklım çok karışmış durumda.
2:kızımda uzun zamandır kabızlık problemi yaşamaktayız bununla ilgili bizi genel cerrahiye ve diyetisyene yönlendirdi doktorumuz.bize bir diyet listesi ve magnesinee diye bir ilaç verildi.söylenenlere inanın harfiyen uydum verilen ilaçları(ayrıca 5 günlük lavman ve emla krem verildi)düzenli kullanmamıza rağmen kızımın ne popo çatlağı nede kabızlığı düzeldi ve artık kaka yapmaktan çok korkuyor ve neyapağımızı şaşırdık..
3:ayrıca kızımda iki aydır iştah problemleri yaşıyoruz.sadece süt içiyor oda günde 300 cc ancak.kilosu:11200 boyu 82 bç 44.2 kilosu uzun zamandır hep böyle
hocam biliyorum çok uzun oldu ama bana bir yol gösterirseniz çok sevinirim.teşekkürler
Düzenleyen durubebek - 06 Kas 2007 Saat 22:51