doktor bey merhaba kızım 28 aylık sorum uyurgezerlikle ilgili ama öncelikle uykusundan bahsedeyim
uyku problemi olmayan bir çocuk bebekliğinden beri..güzel uyur...uyku rutinimiz de vardır...pijama giyme..çişe gitme...diş fırçalama...süt içme...gece lambası...hafif seste klasik müzik yada masal okuma gibi.....
sadece 2 yaşında emzirme bitirdiğimizden beri öğlen uykusunu kesti emerek uyurdu çünkü başka türlü uyumuyor gündüz ya çok yorulursa tv karşısında uyuyor yada uyumuyor akşam 8 de yatıyor ama zor dayanıyo o saate kadar huysuz oluyor tabi...
1.sorum öğlen uykusunu kesmek için erken sanırım başka nasıl uyumasını sağlarım...
2.sorum uyurgezerlik...son bir haftadır ilginç bişey oldu....ben gece geç yatıyorum bazen... iki kez şöyle bişey oldu...biz eşimle oturup sohbet ederken farketmemişiz kızım odasında yatağından kalkmış gelmiş salonun girişinde yere yatmış orda uyumaya devam etmiş...biz sohbetimiz bitince kalktım ben kızımı yerde görünce şaşırdım tabi ne zaman geldi ne kadar süredir orda yattı belli değil bize seslenme vs yok duymadık yani.....bu durum iki kez oldu....dünde arkadaşımıza gitmiştik oturmaya orda uyudu odaya yatırdım....kalkmak için hazırlamaya girdimki yataktan kalkmış ayakta vaziyette sandalyaye koymuş kafasını öyle uyuyor....açıkçası biraz endişelendim bu olanlardan....beni aydınlatabilirseniz çok sevinirim....