Değerli Hocam,
7.5 aylık kızım bu hafta kaka yapmakta zorlanmaya başladı. hatta 2 gün yapamadı (üstüste 2 gün değil). yapmak istediği ve yapmak için uğraştığı halde kaka yapamadı. yapamadığı günün ertesi sabahında da top halinde bir iki kez yapmayı başardı. sonrasında günün ilerleyen saatlerinde yine eski rutinine döndü.
top top kaka yaparsa yeterli beslenmediği aç kaldığını söylüyorsunuz maillerinizde ama ben kızıma tıka basa, kusmaya yakın bir noktaya kadar beslediğimi düşünüyorum. keşke daha fazla yedirmeyi başarabiliyor olsam, zaten ciddi bir kilo sorunumuz var. bu durumu az yiyor olmasındansa daha fazla yedirmeyi nasıl başarabilirim.
günlük beslenmesi şöyle:
saban 08:00 civarında kahvaltı (kaşık maması), 1 tatlı kaşığı pekmez ile bir gün peynir bir gün yumurta (100 -120 gr ). Tereyağını sevmediği için 1 haftadır ara verdim
saat 11:00 bir kase 100 – 120 gr kadar meyve püresi
saat 13:30 bir kase etli çorba. Genellikle tarhana çorbasını sevdiği için onu içiriyorum ama bazen tavuklu şehriye çorbası, mercimek çorbası içirdiğimde oluyor (100 -120 gr)
saat 16:30 bir kase yoğurt (yaklaşık 100 – 120 gr)
saat 19:30 bir kase muhallebi (yaklaşık 100- 120 gr kadar)
öğünlerde verdiğim miktarı arttırmayı deniyorum ama zorladığım zaman kusuyor. Kusmaya alışmaması için zorlamadan yavaş yavaş miktarlarını arttırmaya çalışıyorum.
sonrasında 22:30, 00:30 ve 04:30’da emziriyorum. Gün içerisinde de anne sütü veriyorum. Ara ara da su teklif ediyorum istediği kadar içiyor.
Bu haftaya kadar her gün düzenli olarak koyu yeşil krema kıvamında kaka yapıyordu. Cumartesi gününden beri 2 kez kaka yapmayı başaramadı.
Öneri ve uyarılarınız için şimdiden çok teşekkür ederim
saygılar