Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kaka sorunumuz var
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkaka sorunumuz var

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
samhu01 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 55
Mesajın Direkt Linki Konu: kaka sorunumuz var
    Gönderim Zamanı: 16 Tem 2009 Saat 18:06

Değerli Hocam,

7.5 aylık kızım bu hafta kaka yapmakta zorlanmaya başladı. hatta 2 gün yapamadı (üstüste 2 gün değil). yapmak istediği ve yapmak için uğraştığı halde kaka yapamadı. yapamadığı günün ertesi sabahında da top halinde bir iki kez yapmayı başardı. sonrasında günün ilerleyen saatlerinde yine eski rutinine döndü.

top top kaka yaparsa yeterli beslenmediği aç kaldığını söylüyorsunuz maillerinizde ama ben kızıma tıka basa, kusmaya yakın bir noktaya kadar beslediğimi düşünüyorum. keşke daha fazla yedirmeyi başarabiliyor olsam, zaten ciddi bir kilo sorunumuz var. bu durumu az yiyor olmasındansa daha fazla yedirmeyi nasıl başarabilirim.

günlük beslenmesi şöyle:

saban 08:00 civarında kahvaltı (kaşık maması), 1 tatlı kaşığı pekmez ile bir gün peynir bir gün  yumurta (100 -120 gr ). Tereyağını sevmediği için 1 haftadır ara verdim

saat 11:00 bir kase 100 – 120 gr kadar meyve püresi

saat 13:30 bir kase etli çorba. Genellikle tarhana çorbasını sevdiği için onu içiriyorum ama bazen tavuklu şehriye çorbası, mercimek çorbası içirdiğimde oluyor (100 -120 gr)

saat 16:30 bir kase yoğurt (yaklaşık 100 – 120 gr)

saat 19:30 bir kase muhallebi (yaklaşık 100- 120 gr kadar)

öğünlerde verdiğim miktarı arttırmayı deniyorum ama zorladığım zaman kusuyor. Kusmaya alışmaması için zorlamadan yavaş yavaş miktarlarını arttırmaya çalışıyorum.

sonrasında 22:30, 00:30 ve 04:30’da emziriyorum. Gün içerisinde de anne sütü veriyorum. Ara ara da su teklif ediyorum istediği kadar içiyor.

Bu haftaya kadar her gün düzenli olarak koyu yeşil krema kıvamında kaka yapıyordu. Cumartesi gününden beri 2 kez kaka yapmayı başaramadı.

Öneri ve uyarılarınız için şimdiden çok teşekkür ederim

saygılar

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120087
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Tem 2009 Saat 21:37
Yedirdikleriniz miktar olarak yeterli olabilirde, kalorisi düşük ise gene kabızlık olur. Tereyağına ara verdiğinizden olabilir. Birde pirinç, patates,muz ve elmayı aynı güne denk getirmeyin.
Yukarı Dön
samhu01 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Tem 2009 Saat 09:30
cevabınız için çok teşekkürler.

bu sabah tereyağ yerine bir çay kaşığı zeytin yağı koydum kahvaltısına, bu yardımcı olurmu?

birde, kızımın zaten ciddi bir kilo sorunu var yediklerinin kalorisini nasıl arttırabilirim? küçük vsd sorunumuz var. Kendini tedavi etmeyi başarıyor, deliğin önüne bir perde kapattı, ve delik küçüldü. Enerjisinin büyük bir kısmını buraya harcıyor, ayrıca kullandığı ilaçlarda kilo alımını yavaşlatıyormuş. boy ve başının çevresi iyi gidiyor ama kilo alımını arttıracak çözümler ne önerebilirsiniz bize.

şimdiden çok teşekkür ediyorum
saygılar
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Tem 2009 Saat 10:22
Her türlü yağlı madde işinizi görür. Yediklerindeki yağ ve şeker oranlarını arttırın. VSD enerji harcatmaz.. Boy ve baş ölçülerinin iyi olması çok iyi.. Fazla kilonun kalbini yoracağınıda unutmayın. Belki tabiat kasten bu çocukları iştahsızlaştırıyor.
Yukarı Dön
samhu01 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Tem 2009 Saat 10:39

yağ miktarını çay kaşığı yerine tatlı kaşığı yada yemek kaşığı olarak mı arrtırmalıyım? kahvaltısı ve çorbası dışında yağ koyabileceğim başka bir öğünü yok. sizin de hep belilrttiğiniz gibi, çorbasını günde 1 öğün veriyorum. bana göre sadece 2 öğünde yağ arrtırımı yapabilirim, yanılıyormuyum?

ayrıca, henüz hiç şekerli birşeyler yedirmiyorum, mesela yoğurduna şeker koymam da bir sakınca olur mu?

tekrar teşekkürler
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Tem 2009 Saat 12:30
Çocuğun, yapacağınız artışları kabul etmesi en büyük göstergedir. Rahat olun, kafanıza göre takılın, verdikleriniz onun içinde cazip olsun.
Yukarı Dön
samhu01 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Tem 2009 Saat 21:57
açtığınız yol için çok teşekkürler!!!çHug
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.