Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - KaKa ve ek besin
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKaKa ve ek besin

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Konu: KaKa ve ek besin
    Gönderim Zamanı: 02 Oca 2009 Saat 18:57
27 haziran 2008 doqumlu kızım var 6. ay kontrolunde 400 gr aldıgı için ek besin başladım ek besin olarak kaşık maması çorba (kızıma özel tuzsuz yagsız ve salçasız) yogurt bebe bisküvisi verdim az miktarlarda. Dün sadece akşam 3 tane bebe bisküvisi vermiştim (ilk defa). bugun saat 15den 17ye kadar 3 kere kaka yaptı sarı renkte sümüksü bi kıvamda pırt yapıncada çıkarıyor kaka parçaları sümüksü lifli gibi nedenini merak ettim acaba ishalmi? yoksa verilen ek besindenmi kaynaklanıyor. ateş halsizlık falan yok.. Bu kadar kaka yapması normalmi acaba? yaptıgı kaka mıktarı fazla degil bezini biraz kırletiyor...  kılo 7400qr boy 64cm
teşekkür ederim...
Yukarı Dön
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Oca 2009 Saat 21:13
yine kaka yapmış kızım yeşil renkte ateşi kulaktan üç ölçüm 36.5 35.7 35.4 (kesin olması için 3 ölçüm alıyorum) biraz halsiz gıbı sankı yuz üstü yatarken ara ara kafasını yere koyuyor.. ama neşeli saat 15:00dan beri 4 kez kaka yaptı arada 2 tanede gazla bıraz kırletmişti beziniConfused
Yukarı Dön
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Oca 2009 Saat 21:16
ilk yazdıgım ek gıdaları 1 gunde yada aynı anda vermedim şuan okuyunca sankı öyle algılanıyor onlar bugune kadar kızıma yedırdıgım gıdalar yanlış anlaşılma olmasın.. dün sadece 3 tane bisküvi yedi +anne sütü  bugunde 3 tatlı kasıgı miktarında mama+anne sütü
teşekkür ederim
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118684
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Oca 2009 Saat 23:37
Hafif bir ishal geçiriyor olabilir. Anne sütü sayesinde çok hafif bir şekilde atlatıyorsunuz. İlaca gerek yok, arada bir su teklif edin, içerse, istediği kadar verin. İstemiyorsa zorlamayın.
6. aydan sonra çocuklar bizim yediğimiz şekilde yiyebilirler.
Yukarı Dön
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Oca 2009 Saat 15:33
2kere daha yaptı bugun kakasını yeşil renkte ek besinle alakalı degıl sanırım ben dün hiç birsey vermedim sadece anne sütü veriyorum bugun verebilirmiyimek gıda? su arada bi kaç damla içiyor .farklı birsey yapmalımıyım patatesli falan birseyler yedirmelimiyim.. ne olursa hastaneye gıtmeliyim direk antibiyotik verdıklerınden gıtmek istemıyorum..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118684
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Oca 2009 Saat 16:14
7-8 defa dahi ishal yapsa, kusma olmadığı sürece, susuz kalmaz korkmayın. İshal kusma ile beraber olursa tehlikeli olabilir. İshalli çocuklarda diyetin pek bir işe yaramadığı gösterildi. Sistemini bozmayın, beslenmesine devam edin. Arada su teklif edin, sevmiyorsa, işler yolunda demektir.
Yukarı Dön
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Oca 2009 Saat 16:17
Teşekkür ederim su içmeyi pek sevmiyor.. kafasını geri çekiyopr teklif edince kusma ve ateş yok biraz huysuzluk ve uyku hali var ki şuanda uyuyor..Ek besine devam ediyorum ben ozaman birde yememesi gereken bir besin varmı acaba? genel olarakta
Yukarı Dön
didemkız Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 129
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Oca 2009 Saat 23:50
Mrh.Doktor bey yeni bi topik açmak istemedim çünkü benim sorunumda kaka.Kızım 8,5 aylık 6.aydan beri ek gıda veriyorum.Ama 10 gündür günde 3 defa kaka yapıyo.Sabahki normal katılıkta ama sonrakiler cıvık olmakla beraber su kıvamında değil.Acaba inek sütüne başladığım içinmi oluyo?Beni çok az emiyo takviye olarak veriyorum.Rengi açık sarı civ civ sarısı.Neden kaynaklanıyo olabilir?Bir sorun yaratabilirmi?
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.