Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kalsiyum yeterlimi (süt)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkalsiyum yeterlimi (süt)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ceylinsu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 827
Mesajın Direkt Linki Konu: kalsiyum yeterlimi (süt)
    Gönderim Zamanı: 24 Eki 2008 Saat 11:43
Kadir bey kızıma sütü bir türlü sevdiremedik.soğuk ılık şekerli şekersiz hatta ballı bile denedim ama yok rengini bile biliyo bardağa koydum mu kesinlikle elimden dahi almıyor.ne peynir yiyor ne yumurta ne yoğur ancak cacık yaptığım zaman biraz kandırıp iki üç kaşık ağzına atabiliyorum.geceleri anne sütü alıyor.kalsiyum açısında yeterliliği  nedir.bazı markaların da..ne gibi bunları verebilirmiyim.bunların kalsiyum alımına faydası nedir çünkü seviyyor bunları ve günde kaç küp yemeli.
bi sorum da kahvaltı alışkanlığı hiç yok hergün sofrayı hazırlıyorum hatta kendisinin yemesine dahi izin veriyorum ama yemiyo sucuk dahi yemiyo sabahları ne vermeliyim.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120162
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eki 2008 Saat 12:24
Anne sütü yeterli geldiği için, çocuk ayrıca süt içmeyebilir. Kücük kutu yoğurtlarından istediği kadar yiyebilir.Su içme alışkanlığı gelişmesin. Suyu sıcak, sütü soğuk teklif etmeye devem.
Bu yaştaki çocuk bizim gibi kahvaltı yapmaz, bulamaç şeklinde olabilir.Acele etmeyin.
Yukarı Dön
helincan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 91
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eki 2008 Saat 14:10
hocam.kızım 18 aylık ve kabızlıktan yana muzdaribim1 aydır düzene girmedi.çok su içiyor.lıkır lıkır.su içme alışkanlık haline gelmesin demişşiniz.sütü pek sevmiyor.bakıcımız sadece sabah bisküviyle karıştırdığında yarım çay bardağı içiyor.ne yapmaılıyım su konusunda? bir hafta önce emzirmeyi bitirdik maalesef hastalığımdan dolayı.
tşk
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120162
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Eki 2008 Saat 09:45
Daha anne sütü kesilmeden sütü sevdirmeniz gerekli idi. Su içme alışkanlığı, yerini süt içme alışkanlığına bırakmalı. Sabırlı olun...Ayrıca yoğurt, sütlü tatlılar ve peynirde yemesi lazım...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.