Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Balgamli oksuruk
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBalgamli oksuruk

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
peymaa Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 40
Mesajın Direkt Linki Konu: Balgamli oksuruk
    Gönderim Zamanı: 09 May 2013 Saat 23:17
Doktor Bey merhaba!
Kizim 6 yasinda ve neredeyse 3 yasindan beri oksuruk ile bogusuyoruz. Bir donem ventolin ve flix sarmalina girmistik sayenizde kurtulduk. Sizknle tanistigimizdan beri antibiyotik kullanimimiz sadece bir kez ve idrar yolu enfekslyonu icin oldu cok sukur!
Son 2 haftadir balgamli bir oksuruk ve geniz akintisi ile yine sizin yontemlerinizle mucadele etmeye calisiyoruz. Kizim asla sumkurmuyor, onu bildim bileli hic burunakintisi gormedim, hep icine cekiyor. Oksuruk gece gunduz devam ediyor, gece biraz daha fazla. Sonunda 2 gun once doktoruna goturdum, cigerlerini dinledi temiz dedi. Ates de yok, antibiyotik gerekmez dedi. Fakat Bricanyl ve israrla( ben istemememe ragmen kendi cocuklarina da kullaniyotmus ve hakkinda olumsz hic. ir yayin yokmus ) Umca verdi. 2 gundur kullaniyoruz, oksuruk daha da artti. Yarin getirmemizi ve cigerlerini dinleyecegini soyledi.
2,5 yasinda bir kizim daha var ve o da 2- 3 gundur gece ablasi gibi oksuruyor. Ona ilac vermedim.
Sizden ricam; yarin gidince hastaneye, akciger filmi cektirmemiz faydali olur mu? Ya da doktora hatirlatmamiz gereken herhagi bir sey var mi? Ben verdigi ilaclari kesmeyi dusunuyorum, ama bu daha tehlikeli bir sonuca bizi goturur mu? Sonuc olarak kizlarimi bu uyutmayan, zorlayan oksurukten nasil kurtarabilirm.
Simdiden tesekkurler, sevgiyle kalin..
payanoglu
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 120115
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 May 2013 Saat 01:20
Atesi olmayan bir cocuga "oksuruyor" diye Film cektirirlermi? Turkiye'de cektirirler. Bana kalirsa, hic gitmeseniz daha iyi olur, goruyorsunuz viral oksuruk olduklarindan sanki hic gecmiyormus gibi gorulurler ve hicbir tedaviye cevap vermezler. UMCA ile "kafa bulmasina" hic gerek yok, zira saf Alkol (Etanol) ihtiva eder.Alkol'un ciltte, damarlari genisletmesi ile olan "sicaklik hisssinin" iyilesmis gibi hissettirmesidir. Eski insanlarda; boyle Grip olduklarinda, ilac niyetine "Kanyak" icerlerdi. Sorun dedelerinize anlatsinlar.
Sadece eski mailleri okuyun ve benim dediklerimi uygulayin.    
Yukarı Dön
peymaa Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 40
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 May 2013 Saat 07:47
Tesekkur ederiz, hep bizimle olmanizi diliyoruz.
payanoglu
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.