Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
Canata
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 46
|
Konu: Yatis Sekli Gönderim Zamanı: 14 Oca 2013 Saat 04:48 |
Hocam merhaba..2 aylik oglum dogdugundan beri sirt ustu yatarken basini sag tarafa ceviriyor/ ilk hafta farkedip arada degistirmeye calistim ama malesef ben cevirdikten belki de 1 dk.sonra tekrar saga donuyor.kafa sekli degisti sag taraf duzlesmis sol taraf guzel yuvarlak.. yuzustu durmak cok zor geliyor her gun biraz tutuyorum belki alisir oyle uyur hem de gazi rahat cikarsin diye ama nafile agliyor bikac dak.sonra.. sag tarafina havlu katlayip destek yapmaya calistim donemesin diye ama bi sekilde kendini kaydirip yine istedigi pozisyona geliyor. bunun cozumu nedir?kafasi yamuk olacak diye korkuyorum cozum bulursak o yassilik eski haline doner diger taraf gibi olur mu? yardimci olabilirseniz cok sevinirim..
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118585
|
Gönderim Zamanı: 14 Oca 2013 Saat 05:17 |
Bebekler, hep, annelerinin gelecegi tarafa bakmayi severler. Ters yatirin, ayak ucu, basucuna gelsin.
|
 |
Canata
Üye
|
Gönderim Zamanı: 14 Oca 2013 Saat 06:15 |
Hizli yanitiniz icin cok tesekkurler..aklimiza gelmisti ama ihtimal vermemistik hocam hemen uygulayacagim..
O bozulan sekil de duzelir diye anliyorum umarim oyle olur.. Cok sagolun
Iyi gunler
|
 |
Canata
Üye
|
Gönderim Zamanı: 14 Oca 2013 Saat 06:27 |
Bir ufak sorum daha olacak izninizle..
Bebegimi sadece emziriyorum yalniz emmeye basladiginda meme cok dolu mu oluyor fazla kanaldan mi akiyor anlamiyorum genelde ilk 1.-2.dakikada bogulacak gibi oluyor hemen cikariyorum biraz dogrultuyorum oksuruk duzelip devam ediyor..internette bazi sayfalarda onu sagip atin diyor ama emin olamadim sizden ogrenmek istedim dogrusunu ne yapmaliyim? Ayrica zaten bu onceden gelen sut sulu oldugu icin su vermeme gerek yok degil mi cevrede bazi tanidiklar mutlaka su vermemi tembihliyor bir kez dayanamayip verdim icti ama sonrasinda kustu
Simdiden tesekkurler
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 14 Oca 2013 Saat 19:28 |
Sakin sagmayin. Siz sagdikca, sanki 2 bebek emiyormus gibi, daha cok sut yapilacak, daha cok problem olacak. Onceki, sulu, sonraki koyu diye bir sey yok, anne memesi; inek memesi degildir, sut bezleri, tukruk bezleri gibi, ihtiyac oldugunda, (bebek sut emmeye beslediginda ) sut salgilamaya baslarlar. Mutlaka su vermeniz diye bir sey yok, Afrika sicaginda bile anne sutu alan bir bebegin, ilave suya ihtiyaci olmaz. Ancak, anne sutu az geldiginde su icer, o zamanda su degil (ayina gore) mama veya sut ilavesi yapilir. Bu laflarin cikarilmasinin sebebi; eskiden, bebeklere ishal sonucu "su kaybi" olsa bile su vermezler; "-Onlara, Melekler (melaikeler) su veriyor-" diye, olseler su icirmezlerdi, simdi akillari sira, suc bastiriyorlar.. Ah bizim eskiler.....
|
 |
Canata
Üye
|
Gönderim Zamanı: 17 Oca 2013 Saat 23:12 |
Hocam kusura bakmayin son bir sorum daha olacak oglumun olcumlerini degerlendirmenizi rica edecegim.dogdugunda da buyuk bir bebek old.soylediler ancak simdi cok mu emziriyorum acaba?sadece anne sutu aliyor..eger fazlaysa fazla yese de anne sutunun bir zarari olur mu? kakasi genelde gunde 1 bazen 2 kez acik sari hardal gibi oluyor.
Dogum 4.600 kg 54 cm 36 cm 5.hafta 5.700 kg 58 cm 38 cm 7.hafta 7.300 kg 63 cm
Tesekkurler
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 18 Oca 2013 Saat 06:25 |
Keske bu olcumleri yazmasa idiniz. Simdi bir suru annenin moralini bozacaksiniz 5.5 aylik cocuk cesametinde. Diger anneler boyle olcumleri dikkate alarak uzulmesinler. Benim verdigim degerler; ortalama degerlerdir. Ortalama degerlerin ustunde ve altinda normal degerler vardir. Ortlama deger, alt sinir degildir. Mesela; 3 aylik bir bebek: 6.5kg ± 700gram diye de belirtilebilir. Yani: 7.2kg - 5.8kg arasindaki degerler, normaldir.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 18 Oca 2013 Saat 06:25
|
 |
Canata
Üye
|
Gönderim Zamanı: 18 Oca 2013 Saat 09:54 |
Tesekkurler..ben genelde oglum her istediginde emziriyorum emzik almadigi icin bazen abarttiginda bekletmeye calisiyorum ama bu yarim saatte veya 1saatte bir gibi oluyor geceleri de en fazla 2 saat ara veriyor ..demem o ki bu sekilde devam etmeliyim o halde degil mi hocam bazi doktorlar mutlaka 2 saat ada verilmesini soyluyorlar siz de ayni fikirdeyseniz ona gore davranayim simdi eski mailleri inceledim konuyla ilgili bulamadim cok tesekkur ederim.
|
 |