Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - göz altı şişmesi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumgöz altı şişmesi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
elif-naz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 74
Mesajın Direkt Linki Konu: göz altı şişmesi
    Gönderim Zamanı: 05 Ara 2012 Saat 04:47
  merhabalar doktor bey bu ara size çok sık soru sordum ama inanın ilk aklıma gelen çare siz oluyorsunuz. kızım 3.5 yaşında akşam hiç bir şeyi yoktu, yatarken sadece bir kez ishal yaptı. yattı, gece 1.5 gibi ateşlenmişti uyuyamıyordu dolven verdim sadece sonra uyudu şu ana saat 4.30 civarı bir baktım sağ gözünün altı balon gibi şişmiş.bakmaya falan çalıştı o gözü zorla açılıyo  diğerinde birşey yok.geçmiş sorulara baktım ama kusma sonrası falan olabileceğini yazmışsınız kızım hiç öksürmedi bile sizce ne yapmalıyım. ishali için ve özellikle gözü için yapabileceğim bir şey varmı
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118595
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ara 2012 Saat 18:45
Yedigi bir gida allerji yapmis. Vucut bu maddeyi once "ishal" yolu ile atmaya calisti, vucutta kalan miktarida gozdeki reaksiyonu yapti. Muhtemelen dun ; "boyali, sentetik madde" iceren, bir seker , veya bunun gibi bir sey yemis.. Sadece (duzelene kadar) Zyrtec surup; gunde 1 olcek vermeniz yeterlidir. Ishal icin hicbirsey yapmayin. Gozu icinde ayrica bir sey yapmaya gerek yok.
Yukarı Dön
elif-naz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ara 2012 Saat 19:42
Merhaba doktor bey sizden cevap gelmeyince öğleden sonra doktora gittik, gözü baya bi kötüydü. Doktor idrar tahlili yaptırdı, sonuçlar temiz çıkınca mikrobik bir enfeksiyon ciddi birşey yok dedi. AUGMENTIN ES 600/42.9 MG antibiyotik, Tavegyl şurup ve gözüne Fucithalmic göz damlası yazdı akşam sabah kullanmamızı söyledi.henüz başlamadım sizce bunlara gerek yokmu kullanmayalımmı
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ara 2012 Saat 22:04
Yok, bukadar da olmaz.
1- Idrar tahlili ne oluyor??? Nefrit mi dusundu acaba?? Nefritte ; yer cekimine bagli olarak ilk once ayaklar , en son gozler siser. Acaba bunu bilemeyecek kadar cahil olabilirmi? Ayricada ne zamandan beri Nefrit'te goz "tek tarafli" sisiyormuski?? Komik...
2- Mikrobik goz  enfeksiyonlarinin tamaminda;  gozde capaklanma olur. Herhalde  hayatinda hic; "Allerjik reaksiyon" gormedi...    
3- Bu yasta bir cocuga; Augmentin ES600 verilemez. Cocugun en az 24 kilo olmasi gerekir.
4- Bu ilaclarin hicbirine gerek yok, sadece benim soyledigim Allerji surubunu icirin yeter.
5- Bu doktordan uzak durun, cok tehlikeli bir doktor.  

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 05 Ara 2012 Saat 22:05
Yukarı Dön
elif-naz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ara 2012 Saat 01:31
   doktor bey siz öyle deyince bende kullanmamaya karar verdim ama bu akşamdan itibaren ateşi iyice yükseldi, az önce 40 derece olmuştu bir fitil verdim ve henüz çok düşmedi. Gözünün altındaki iltihap için antibiyotik yazdığını söyledi.peki ateşi sizce ondan mı. ne yapacağımı bilemedim şu an
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ara 2012 Saat 01:36
Odemli gozde , capaklanma veya akinda; "kizarma" yoksa, iltihabi bir durumu yok demektir. Atesi; baska bir enfeksiyona baglidir. Eger; agizinda pis bir koku ve dilinde kirli-sari renkte bir "pas" yoksa, antibiyotik de gerekmez, viral bir enfeksiyon geciriyor demektir.  
Yukarı Dön
elif-naz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ara 2012 Saat 01:50
yok doktor bey yeni grip atlatıyordu, çok hafif öksürük kalmıştı. zaten doktor da boğazında kulağında hiçbirşey yok dedi.idrar da temiz olunca endişelenecek bir durum değil demişti.ama göz altında iltihap var ve dağılacak dedi, aynı zamanda alerji şurubunuda mutlaka kullan demişti. şimdi ateşi çok yüksek olunca benim elim ayağıma dolandı, çocuk resmen sayıklamaya başladı çok endişelendim inşallah birşey olmamıştır
Yukarı Dön
elif-naz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ara 2012 Saat 01:54
Bu arada çok teşekkür ederim doktor bey sağolun. Çok garip siz söylemeseniz agumentin es' in kullanım şekli ve dozunda 8 kg. dan itibaren dozaj ayarı vermişler. Hiç kimse kullanırken çekinmez, neden böyle yapıyorlarki

Düzenleyen elif-naz - 06 Ara 2012 Saat 01:58
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.