Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Hemanjioma
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumHemanjioma

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
urfane Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 14
Mesajın Direkt Linki Konu: Hemanjioma
    Gönderim Zamanı: 02 Kas 2012 Saat 12:22

Merhaba Hocam.

Cocugumun sarilikla iygili problemini size yazmistim,cevapladiginiz icin tesekkurler.

Oncelikle hatirlatiyim ki,bebeyim 1 ay 4 gunluk.13gun erken 2140kq dogdu.Dogdugundan 1 kac hafta sonra goz cevresinde bir leke olustu.Bununla iygili doktorlara bas vurduk,bunun hemanjioma oldugunu soylediler.Doktorlardan biri buz tedavisini onerdi,ama diger goturduyum doktor ise bu tedavini yuzde leke birakicagini soyledi ve eger leke buyurse bunu ilacla tedavi ede bileceyini belirtti.Oncelikle soyleyimki leke kabarik deyil,Once acik,daha sonra koyu kirmizi rengte oldu,buyudugunude zann etmiyorum.

BIr diger goturduyum doktor ise tedavinin lazim olmadigini,bir kac ay,yada bir kac yila keciceyini soyledi.Eger her hangi bir ilacla ya da bir baska seyle tedavi edilirse leke de yara birakicagini belirtti.

Onu da soyleyiyim ki ben hamileyken mikroplardan tedavi gordum,son olarak 8 ayimda yapdigim teste mikroplardan sintomeqavirus 20,rubella 14 gosterdi.

Bunun nedeni mikroplar ola bilirmi, ya da esimin ablasinda da cocukken boyle bir leke varmis yuzunde,simdi o leke koyu renkte,yuzunden gitmedi.Esimin ablasida 32 yasinda.

Bu lekenin nedenleri bunlardan hangisi ola bilir?

Bir de siz bu lekeyle iygili ne onerirdiniz.tesekkurler.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118579
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Kas 2012 Saat 21:18
1- Kapiller hemangiomlar;leke seklindedirler, halk arasinda "gul veya cilek" diye tabir edilenler zamanla kendiligindan kaybolurlar. Koyu "sarap" ( Port vine) renkte olanlarin buyuk cogunlugu  kalicidir. Hicbir  cerrahi tedavileri yoktur. Bunlarin bir kismi ozel bir "Lazer" ile silinebiliyor.
2- Sturge-Weber Sendromu: Portvine leke ile beraber, bulundugu yerde doku buyumesi olur.
3- Kavernoz hemangiomlar: Dogumda yoklardir, sonradan cikar ve buyurler, Ciltten kabariktirlar, hic bir tedavi gerekmeksizin, en gec 10 yasina kadar kaybolurlar.
Eger bir resim gonderebilirseniz, daha saglikli bilgi verebilirim.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 02 Kas 2012 Saat 21:18
Yukarı Dön
urfane Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Kas 2012 Saat 12:37
Kadir bey.Ben size Azerbaycandan ulastim.Turkce konusmayi biraz bilsemde tam anlayamadim siteden resimin nasil gonderildiyini.Bu sitede resimi size gondermeyi basaramadim.mumkunse mailinizi bana yazarmisiniz.Oyle yolluyayim.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Kas 2012 Saat 19:08
Mailimi aldiniz umarim.
Yukarı Dön
urfane Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Kas 2012 Saat 06:46
Cok tesekkulr ederim size.Iyiki varsiniz.Size cok guveniyorum.Bir daha tesekkuler.
Yukarı Dön
urfane Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Kas 2012 Saat 06:51

Hocam,siz yazmissiniz ki,ciltte kabarik olurlar,amma cocugum cildinde kabarik deyil,yani ilerdemi boyle olucagini soylemek istediniz.

Birde buz tedavisi yuzde leke birakirmi?

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Kas 2012 Saat 17:01
Buz tedavisinin hicbir etkisi olmaz. Bosuna cocugu rahatsiz etmeyin. Resimden cok belli olmuyor, biraz daha bekleyelim. Zaten her iki durumda da yapacaginiz bir sey yok. Ilerde dahada kuculecek. Kalirsa; "Lazer" tedavisi yapilabilir.
Yukarı Dön
urfane Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Kas 2012 Saat 19:55
Cok tesekkur ederim,yardimlariniz icin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.