Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Halsizlik, öksürük, ateş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumHalsizlik, öksürük, ateş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
eftalya Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 38
Mesajın Direkt Linki Konu: Halsizlik, öksürük, ateş
    Gönderim Zamanı: 22 Oca 2012 Saat 22:52
İyi akşamlar Kadir Bey,

3 çocuğumun üçü de 3 gündür halsizler, 3gündür yataktan kalkamıyorlar.ateşleri 38,5-39 lara çıkıyor sonra normale dönüyor. Dudakları çatladı. Oğlumun öksürüğü çok kötü , gıcık gibi geliyor tam öksüremiyorda. Bu 3 günde defalarca balgam kustu.kızımın da gözlerinin çevresi kızardı. Ufaklık bogazım acıyor diyor. Ev revire döndü. Sürekli bal- limon veriyorum,cold- mix damlatıyorum, serum fizyolojik kullanıyorum ama durumlarında düzelme yok. Ne yapmalıyım? Bir de bogaz agrısı için ta..lex sprey sıksam faydası veya zararı olur mu?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 121256
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Oca 2012 Saat 18:27
Atesli devre; 4-5 gun surebilir. Genel durumlarinda bir "kotuye gidis" hissederseniz gosterin, durumlari iyi ise, aynen devam edin.
Yukarı Dön
eftalya Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Oca 2012 Saat 23:13
Büyük kızım (5yaş) kulağım ağrıyor diye ağlamaya başlayınca, oğlumunda (5 yaş) öksürüğünde azalma olmayınca dr yolunu tuttuk. Kızım için gribe bağlı kulağında sıvı birikmesi olduğunu , bu yaşlarda tehlikeli olduğunu işitme kaybına neden olabileceğini söyledi:(( suprax susp. Verdi. Öksürüğü için sudafed exp verdi. Sudafedi almadım.oğlumada öksürüğü kötü diye ve ciğerleri hassas hemen gögüse iniyor diye pulmicort&ventolin nebul verdi. Küçük kızıma (2 yaş) boğazları kızarmış ama şu an antibiyotik vermiyorum dedi rhinfort sprey&peditus verdi. Peditusu almadım. 3 gün gözlemle düzelmezse getir dedi. Napıcaz biz şimdi?büyük kızım hala keyifsiz sürekli yatıyor. Hafif ateşi var.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Oca 2012 Saat 01:06
O ilaclarin hicbirini, hicbir cocugunuzda kullanmayin, yoksa hiriltilari ve oksurugu cok artacak, tam o doktorlarin istedigi durum olusacak. Benim; Grip icin anlattiklarimi uygulayin.
Yukarı Dön
eftalya Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Oca 2012 Saat 10:28
Teşekkür ederim Kadir Bey... Gerçekten elimiz kolumuz baglanıyor söz konusu çocuklar olunca.. Kızımın gece ateşi hep devam etti. 38,5 a kadar çıktı. Öksürüğü devam ediyor. Gece devamlı uyanıp su içti. Bal- limon devam. Serum fiz. devam.Peki kulağı için ne yapalım?ağrıyor diye ağlıyor. Çocuklara işkence çektiriyorum diye kötü anne olma yolundayım:(
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Oca 2012 Saat 17:37
Kulak sikayeti basladigi anda, serum fiz yerine "Iliadin ped. damla" ya baslayacaksiniz. Eski mailleri okuyun.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.