| Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
eftalya
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 38
|
Konu: Halsizlik, öksürük, ateş Gönderim Zamanı: 22 Oca 2012 Saat 22:52 |
|
İyi akşamlar Kadir Bey,
3 çocuğumun üçü de 3 gündür halsizler, 3gündür yataktan kalkamıyorlar.ateşleri 38,5-39 lara çıkıyor sonra normale dönüyor. Dudakları çatladı. Oğlumun öksürüğü çok kötü , gıcık gibi geliyor tam öksüremiyorda. Bu 3 günde defalarca balgam kustu.kızımın da gözlerinin çevresi kızardı. Ufaklık bogazım acıyor diyor. Ev revire döndü. Sürekli bal- limon veriyorum,cold- mix damlatıyorum, serum fizyolojik kullanıyorum ama durumlarında düzelme yok. Ne yapmalıyım? Bir de bogaz agrısı için ta..lex sprey sıksam faydası veya zararı olur mu?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 121252
|
Gönderim Zamanı: 23 Oca 2012 Saat 18:27 |
|
Atesli devre; 4-5 gun surebilir. Genel durumlarinda bir "kotuye gidis" hissederseniz gosterin, durumlari iyi ise, aynen devam edin.
|
 |
eftalya
Üye
|
Gönderim Zamanı: 23 Oca 2012 Saat 23:13 |
|
Büyük kızım (5yaş) kulağım ağrıyor diye ağlamaya başlayınca, oğlumunda (5 yaş) öksürüğünde azalma olmayınca dr yolunu tuttuk. Kızım için gribe bağlı kulağında sıvı birikmesi olduğunu , bu yaşlarda tehlikeli olduğunu işitme kaybına neden olabileceğini söyledi:(( suprax susp. Verdi. Öksürüğü için sudafed exp verdi. Sudafedi almadım.oğlumada öksürüğü kötü diye ve ciğerleri hassas hemen gögüse iniyor diye pulmicort&ventolin nebul verdi. Küçük kızıma (2 yaş) boğazları kızarmış ama şu an antibiyotik vermiyorum dedi rhinfort sprey&peditus verdi. Peditusu almadım. 3 gün gözlemle düzelmezse getir dedi. Napıcaz biz şimdi?büyük kızım hala keyifsiz sürekli yatıyor. Hafif ateşi var.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 24 Oca 2012 Saat 01:06 |
|
O ilaclarin hicbirini, hicbir cocugunuzda kullanmayin, yoksa hiriltilari ve oksurugu cok artacak, tam o doktorlarin istedigi durum olusacak. Benim; Grip icin anlattiklarimi uygulayin.
|
 |
eftalya
Üye
|
Gönderim Zamanı: 24 Oca 2012 Saat 10:28 |
|
Teşekkür ederim Kadir Bey... Gerçekten elimiz kolumuz baglanıyor söz konusu çocuklar olunca.. Kızımın gece ateşi hep devam etti. 38,5 a kadar çıktı. Öksürüğü devam ediyor. Gece devamlı uyanıp su içti. Bal- limon devam. Serum fiz. devam.Peki kulağı için ne yapalım?ağrıyor diye ağlıyor. Çocuklara işkence çektiriyorum diye kötü anne olma yolundayım:(
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 24 Oca 2012 Saat 17:37 |
|
Kulak sikayeti basladigi anda, serum fiz yerine "Iliadin ped. damla" ya baslayacaksiniz. Eski mailleri okuyun.
|
 |