Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - SÜREKLİ KUSMA
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumSÜREKLİ KUSMA

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
EBRUSA Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 14
Mesajın Direkt Linki Konu: SÜREKLİ KUSMA
    Gönderim Zamanı: 07 Eki 2011 Saat 12:09
Kadir Bey Merhaba,

Kızım dün 1 yaşını doldurdu. Geçen hafta başlayan geceleri uykuda ağlayarak uyanma problemimiz vardı. Diş çıkarıyor diye düşündük ancak geçtiğimiz salı günü buna ek olarak tüm yediklerini ama tüm yediklerini kusmaya başladı...Kızımda doğduğundan beri bir kusma problemi var ancak ilaçla tedavi edilmesi gereken bir boyutta olmadı. Doktorumuza gittik ya toksin ya da mikrobik dedi. Eğer ateş ve buna eşlik eden ishal olursa mikrobiktir test yapmamız gerekir dedi. Kızımda bugüne kadar ateş ve ishal gözlemlenmedi. Doktorumuz motilium şurup verdi, çarşamba günü hiç kusmadı, ama dün akşam üstü yine kusmaya başladı. Buna eşlik eden kurun akıntısı ve öksürük var. Devamlı su içmek istiyor. Hocam ne yapmamız lazım, çok ciddi su ve kalori kaybediyor, kahroluyorum.
Bize verilen en büyük hediyelere iyi bakmak için tüm çabamız.Seni çok seviyorum minik kızım Ece Bennu...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118579
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Eki 2011 Saat 13:26
Burun akıntısı, öksürük, ve kusma yan yana geldiği zaman bu "Domuz Gribi" dir. Tedavisi yoktur, herhalde aşı yaptırmadınız.  1 hafta sürecek. İlk 3-4 gün ateş olabilir, sadece serum fiz, limonlu bal ve ColdMix yeterlidir.
Yukarı Dön
EBRUSA Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Eki 2011 Saat 18:32
Peki hocam kusması için ne gibi önlemler alabiliriz, nasıl toparlayabilirim kızımı?
Cry
Bize verilen en büyük hediyelere iyi bakmak için tüm çabamız.Seni çok seviyorum minik kızım Ece Bennu...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Eki 2011 Saat 09:59
Aşırı kusmaları olursa, günde 2x1/2 "Emedur supp 100" fitil kullanabilirsiniz.
Yukarı Dön
EBRUSA Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Kas 2011 Saat 11:27
Hocam Merhaba,
Daha önce de yazmıştım size,cevaplarınız desteğiniz için çok teşekkür ederim.13,5 aylık kızımın doğduğundan beri kusma sorunu olduğunu söylemiştim.Kızım da bu sorun aynen devam ediyor.Dr.umuza sorduğumda propaganda kusması olduğunu,zoraki yemek yemenin sonuçları olduğunu söyledi,gastroentologa göndermedi.Ece 2.960 gr - 47 cm ile doğdu.Şimdi kilosu 8.670 kg - 75 cm boy.Pediasure mama takviyesi alıyor. Sütü sirekt içmiyor, sabahları kahvaltısının içine akşamları muhallebi olarak veriyoruz. Yemek yemekten nefret ediyor, yalnızca müzikle oyunla yemek yiyor. Kusmaları patolojik kusma değilse ne yapmalıyım, ya da bir uzmana götürmeli miyim? Bu kusmaların önüne nasıl geçerim, iştahını nasıl açabilirim, yemiyorsa aç mı bırakmalı mıyım?5 ay önce gelişim geriliği var mı diyerek kan, gaita,batın ultrason,hormon..vb testler yapıldı.Hepsi temiz çıktı.Sipraktim Şurup kullanmalı mıyım? Çok yan etkisi var :( Desteğinizi,yönlendirmenizi bekliyorum.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Kas 2011 Saat 11:58
Sipraktin'i "5 gün" bir deneyin, bir zararı olmaz. 2x1 ölçek.
Yukarı Dön
EBRUSA Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ara 2011 Saat 16:36
Hocam Merhaba,
Ece 14 aylık oldu.2.960 gr - 47 cm ile doğdu.Şimdi kilosu 9 kg - 76 cm boy. ve 7 Aralık' ta su çiçeği aşını oldu. Daha evvel hastalandığı için dr.yapmamıştı.O gün bize Minadex Şurup verdi. İlk kez 2 akşam önce kullandık, Ece Pişik oldu, dün akşamda verdik bugün pişiği iyice arttı. Dr.şurubun pişik yapmayacağını söyledi ama nedense ben ona bağlıyorum çünkü bu şurup dışında yeni hiç bir şey yemedi. Birkaç aydır süt içiyor, yani çok isteyerek değil ama kahvaltıda ve akşam muhallebisinde bir de Pediasur mama hazırlaken kullanıyoruz.Şu ana kadar tepki olmadı ama süt böyle birden sorun çıkarır mı dersiniz? Pişiği için ne yapayım, hangi kremi önerirsiniz? Diğer bir konuda daha evvel size yazdığım kusma sorunu. Bazen günlerce hiç olmuyor bazen oluyor ama eskiye göre azaldı. Ancak bazen dikkatimi çekiyor, kustuğunda sabah yediği ve üzerinden 5 saat geçmiş mama aynen çıkıyor, hiç hazmedilmemiş olarak. Bunun sebebi nedir, ne yapmalıyız?Sizin sayenizde ayakta duruyor ve çocuklarımıza daha bilinçli bakıyoruz, desteğiniz çok kıtmetli teşekkür ederim.
İyi Çalışmalar...
Yukarı Dön
EBRUSA Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ara 2011 Saat 16:36
Sipraktin kullanmak istedim 5 gün ancak eşim yan etkilerini okuyunca ilaı vermeme izin vermedi :(
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.