Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
Linam
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 111
|
Konu: yakında sinir hastası olacağım... Gönderim Zamanı: 15 Nis 2011 Saat 22:42 |
Doktor Bey iştahsızlıkla ilgili bütün arşivi okudum ama benim problemim çok çeşitli ve size danışmak istediklerim var.
Kızım 32 aylık. Ek gıdayı sürekli reddettiğinden 15 ay sadece anne sütüyle beslendi. Sonra sütüm kesildiğinden yeniden ek gıda vermek istedik ama çiğnemeyi bilmediğini farkettik, ne olursa olsun doğduğundan beri hiçbirşeyi ağzına götürmemiş bir bebekti zaten (diş kaşıması bile yapmadı). Eline kraker, çikolata, meyve ne verirsem ön dişleriyle ısırıp ağzından atıyor. Bugüne kadar hep kaşık mamalarıyla, akşam katı meyve presinde sıktığım meyve suları ve 1 litre sütle maşallah çok iyiydik. Kilosu 17, boyu 95 cm. 1 haftadır kaşık mamaları kestim ve ne olursa olsun aç bırakıp yemek işini öğreteceğim dedim ama yakında sinir hastası olabilirim. Kızım çorba dahil hiçbir şeyi yemeyi kabul etmiyor, yoğurt bile yediremiyorum. 1 haftadır sadece sıktığım meyve suları (elma, pepino, ananas, havuç, nar sıkıyorum) ve süt ile yaşıyor (sütüde 1 litreden 500 ml. ye indirdim iştahını belki o azaltıyordur diye) tamam çiğnemesini öğretemem zamanla kendi öğrenecek ama bu yaptıklarım ona yeterli gelirmi? Et hiç yediremiyorum ama günde 1 yumurtayı sabahları blendırdan geçirip yedirmeye çalışıyorum sırf protein olsun diye..
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Durum: Aktif
Puanlar: 118576
|
Gönderim Zamanı: 16 Nis 2011 Saat 09:39 |
Boyunun 90cm. ,Kilosunun 13kilo olması lazım.. 4 kilo fazlası var.17 kilo 5 yaş kilosudur..Resmen sizinle oyun oynuyor,nasıl olsa kilo fazlası var, koyun önüne yemesini istediğiniz yemeği, yemezse, başka hiçbir şey vermeyin, "-acıktım-" derse gene aynı yemeği önüne koyun...Göreceksiniz, eninde sonunda yiyecek. Birkaçgün süt veye meyva suyu yemezse bir şeyin eksikliği olmaz.. Onun sıkı bir şekilde açlık ile tanışması şart..
|
 |
Linam
Üye
|
Gönderim Zamanı: 16 Nis 2011 Saat 13:07 |
cevabınız için çok teşekkür ederim doktor bey... benim kızım konuşmayı da bilmiyor henüz, ay doktor bey bu çocuk ne yiyor ne konuşuyor, çok aksi gerçekten hangi biriyle uğraşacağımı şaşırdım. acıktım demez ama çok huysuz hem derdini anlatamıyor hemde aç bu yüzden bu aralar iyice hırçınlaştı. şimdi ben birkaç gün süt ve meyve suyunudamı keseyim? çiğnemediği için çorba veya benzeri yumuşak şeyler veriyorum, bazen belki öğrenir diye eline meyve veriyorum ısırıp atıyor ama zamanla öğrenir diye sabrediyorum. bu şekilde kararlı davranmaya devam etmeliyim biliyorum ama çok bezdim artık...
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 17 Nis 2011 Saat 10:21 |
Siz uğraştıkca sizi daha çok "makaraya saracak" , boşverin, öyle de büyüyorlar, böylede. Olan sizin gençliğinize, hayatınızın en güzel zamanlarına oluyor. Zaten kilo fazlası var, ne üzülüyorsunki??
|
 |
Linam
Üye
|
Gönderim Zamanı: 17 Nis 2011 Saat 12:17 |
peki doktor bey biz bu yemenin yanı sıra birde park beşikten normal yatağa alıştırma girişiminde bulunduk. kızımı beşiğe koyup çıkarmaktan bel fıtığı oldum bu yüzden normal yatağa alışsın dedik ama o kadar tepki verdiki anlatamam. deliler gibi ağladı illaki beşiğinde uyumak istedi. baktıkki olmayacak hem yemek hem yatak hayatında 2 şeyide aynı anda değiştirmeyelim dedik ve yataktan vazgeçtik. beşiğine çok bağlı.. doğrumu yaptık acaba? yemek sorununu hallettikten sonramı yatak sorununu halletmeliyim acaba?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 18 Nis 2011 Saat 11:06 |
Hiçbir önemi yok, mühim olan; sizin işinize nasıl geldiği... Çok istiyorsanız, beşiği ortadan kaldırıverin, görmesin, 2-3 günde alışır... Alışmayıp ne yapacak??
|
 |