Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - bebeğim zatürre :(
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbebeğim zatürre :(

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
semra** Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 105
Mesajın Direkt Linki Konu: bebeğim zatürre :(
    Gönderim Zamanı: 16 Şub 2011 Saat 12:38
merhaba kadir bey bebeğim ayın 18 de tam 2 aylık olacak.20 günlükken şiddetli öksürük,burun akıntısı,gözlerde kızarıklık olduğu için dr götürdük ve ''zatürre başlangıcı '' dendi.10 adet Amps..t iğne ve ardından aynı ilacın şurubunu kullandık asist ile beraber..aradan 15 gün geçti ben şiddetli grip olunca bebeğim tekrar öksürük ve burun akıntısıyla rahatsızlandı Dio..d şurup kullandık yine asist iel beraber..2 gündür aynı belirtiler yine başladı aralıkı öksürüyor burun akıntısı var ilerlemeden ne yapabiliriz.Ateşimiz hiç olmadı geçmiş rahatsızlıklarında da..anne sütünü güzel alıyor kilo alımı iyi düzenli..En son dr dikkat edin çocuğu öldürürsünüz dedi.Çok korkuyorm çok dikkat etmeye çalışıyoruz.Ama nerde yanlış yapıyorum bilmiyorum çok üzgünüm..Ablası kreşe gdiyor o öksürmeye başlayınca maske kullanmamıza rağmen bebeğimizede geçiyor.Şaşırdım kaldım lütfen fikir verin...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118683
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Şub 2011 Saat 15:00
1- '82 den beri hiç öksürüklü hastalık nedeni ile ölen hastam olmadı..
2-  Asist, bronşlarda spazm yaptığı için tablo ağırlaşabilir, hatta tehlikeli olabilir.
3-  Evet,  abla taşıyor olabilir, dert değil, evet, okul çağında geçireceği hastalıkları biraz erken geçiriyor ama, yuvaya başladığında ablasından daha az hastalanacak..
4- Rahat olun, eski mailleri, okuyun, yazdıklarımı uygulayın.
Yukarı Dön
semra** Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Şub 2011 Saat 15:17
Kadir bey çok teşekkür ederim.Eski maillerinizi okudum iyi kavradıysam burnunu açık tutmak için fizy..kullanmalıyım ve ballı limon vermeliyim.Bbebeğim 2 aylık olduğu için balı kullanabilirmiyim.Altı aydan önce kullanılmasının zararlı olacağını okumuştum.Öksürüğü biraz daha sıklaştı..Sanırım mikrobu bu şekilde dışarı atacak..

Ablasıda 5 yaşında ve çok zayıf Kadir  bey 14 kilo yüzü bembeyaz..Ben parazit olabileceğinden şüpheleniyorum.Sürekli kabız gaitasında bişey görünmüyor.Sürekli özellikle yatmadan önce kaşınmak istiyor.ağzından salya akıyor ve diş gıcırdatıyor..Bildiğim kadarı ile belirtileri bunlar..
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Şub 2011 Saat 15:24
Öksürük şuruplarından daha zararlı değil... Dış gıcırdatması, "iç-gerilim" nedeni ile olabilir( kıskançlık, okul veya arkadaş problemleri gibi)...
Yukarı Dön
semra** Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Şub 2011 Saat 10:01
Kadir bey iki gündür 1 fincan ılık suya yarım tatlı kaşığı bal ve üstünü tamamlayacak kadar limon sıkıp veriyorum.Yanlız çok karın ağrısı yapıyor sanırım günde 4 çay kaşığı veriyorum.irazdan 2. aşımızı yaptırmaya götürcem ama bu rahatsızlığı bir engelmidir.Ebe bu aşıda ateş olabileceğini söylemişti.Fazla öksürüğümüz yok fakat nefes alıp verirken çok hırıltımız oluyor.Aşısını yaptırabilirmiyiz..
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Şub 2011 Saat 11:45
Yaptırabilirsiniz, merak etmeyin, aşılar hasta iken bile yapılabilir..
Yukarı Dön
semra** Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Şub 2011 Saat 12:03
teşekkür ederim.Aile hekimimiz öksürdüğünü duyunca muayene etti boğazları çok kötü hemen bi öksrük şurubu ayzayım dedi ve mukotik yazdı Tongue

Ayrıca bebeğimin doğum kilosu 2.600 şuan 4.500 olmuş.Sadece anne sütü veriyorum .yanlız bıngıldağı geçen ay 3*3 iken bu ay 1*1 olmuş erken kapanma var dediler..Bu daha önce kullandığımız antibiyotiklerin etkisi olmuş olabilir mi çok kullandık.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Şub 2011 Saat 12:55
Mukotik, bronşlarda spazm yapar, 2-3 gün sonra "hırıltıları" başlar.. Bıngıldak ile uğraşmıyoruz, eski maillere bakın.. Antibiyotikle bıngıldağın bir bağlantısı yoktur. Ayrıca küçük bebeklerde bıngıldak zaten öyledir, böyle saçma sapan laflara kulak asmayın.. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.