Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - beslenme ve kilo alımı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbeslenme ve kilo alımı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
fatus Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 23
Mesajın Direkt Linki Konu: beslenme ve kilo alımı
    Gönderim Zamanı: 12 Eki 2010 Saat 23:14
hocam iyi akşamlar... benim oğlum 13 aylık boyu 82 cm kilo 12500. Benim rahatsızlığımdan dolayı 9 aylık emzirmeyi bıraktık. Emzirirken çok hızlı kilo alıyordu bırakınca durmuştu ve 11400 gr kadar düştü. 1,5 aydır gece inek sütü içmeye başaldık ve tekrar kilo almaya başladı 1 ayda 850 gr kadar aldı ve tekrar 12500.Geceleri bazen 1,5 saatte bir bile içtiği oluyor. Gece yatarken 1 kez ve uykuda da 3 kez içiyor(toplamda 600 ml). Bende kilo aldığı için sulandırmaya başladım bu aralar(süt miktarı 400 ml  oldu). Gündüzde iki öğün yemek yiyor ara öğün de de meyve. İleride kilo problemi olur mu bunu merak ediyorum. Ve geceleri bu kadar sık kalkması (2 saatte bir)normal mi ? Şimdiden teşekkürler.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 121259
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eki 2010 Saat 10:14
Süt ile pek bir problem olmaz, zira boyuda uzayacağı için aldığı kilo arada kaynar. Tehlike sadece kilo yaptığı için, 2 öğün yenek ve meyvada... Meyva öyle 1 kilo filan yemesin, yarım porsiyon bile yetebilir. Yemek faslıda günde 1 öğün yeter. Sütüne karışma.
Yukarı Dön
fatus Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eki 2010 Saat 11:10
hocam çok teşekkürler. Sorduğum bir çok doktor kilo alımı olduğu için sütü 250 ml de sınırlamam gerektiğini ve gerekirse sulandırarak vermem gerektiğini söyledi. Meyve olarak günde iki erik yiyor. Bu aralar kahvaltıda bir yumurta ve iki öğün yemek. Ancak karnı tok olduğu zaman yemeği reddediyor.Yani doyduğunu bilen bir bebek. Bu da beni biraz rahatlatıyor.
Yukarı Dön
fatus Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eki 2010 Saat 11:37
tekrar rahatsız ediyorum  hocam süt 500 ml altına düşmesin diyorsunuz yazılarınızda. Oğlum sulandırmadan versem geceleri içer bu miktarı ve gündüz bir öğün yeterli olur mu. Az öncede dediğim gibi tok olduğunda yemek yemez meyve bile. Eline veririm yesin diye getirir geri verir. Ama iki öğünü yiyor. Bende demekki acıkıyor diye düşünüyorum. Gündüzleri süt vermiyorum. Bu aralar beslenmesi konusunda kafam baya karıştı.Confused Şu an ki gelişimi ayına göre nasıl hocam. Çok tonton gözükmüyor ama tartıda ağır geliyo.Smile Boy ve kilosu orantılı mı?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 121259
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eki 2010 Saat 13:01
Boyuna göre 800 gram bir fazlalığı var. Çok önemli değil. Boy kurtarıyor.
Yukarı Dön
fatus Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eki 2010 Saat 17:35
teşekkürler kadir bey
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.