Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
dgulsen
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 140
|
Konu: acil.. göz kızarıklığı Gönderim Zamanı: 14 Ağu 2010 Saat 10:13 |
doktor bey iyi günler
kızım 10 aylık ve h.içinden beri sağ gözünü özellikle çok kaşıyor. gözünün beyaz kısmı pembe gibi oldu. gözündeki kahverengi ile beyaz yerinin birleştiği yerdede şeffaf bişey var sanki.
sizce acilen bir göz doktora gösterelimmi?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118593
|
Gönderim Zamanı: 15 Ağu 2010 Saat 16:33 |
Bugün hemen "Tobrased" göz damlasını 4x1 damla -her iki göze- damlatın.. Yarın sabah düzelme olmazsa, bir göz doktoruna gösterin..
|
 |
dgulsen
Üye
|
Gönderim Zamanı: 16 Ağu 2010 Saat 10:03 |
hocam h.sonuda geçmeyince kızımı doktora götürdük. göz üzerine olan bir hastaneye gittik. oradaki muayenesinde alerjik olduğunu söylediler. ya güneş ışığı direk gözüne gelmiş olabilir, bunun için çocuğa kasketli şapka takmamızı önerdiler yada toz kaçmış olabileceğini söyledi doktor. şu anlık mikrop kapmamış (sanırım onun reaksiyonu daha farklı olurdu) fakat alerjik olduğunu söyledi..
netira diye bir göz damlası verdi 4x1 şeklinde ama dün 2 kere damlatabildik. yani 2 kere isabet ettirebildik hiç damlattırtmıyor. 2 kişi zor tuttuk.
bu verilen damla sizinkiyle eş değer mi bilmiyorum ama hiçbişekilde damlatamıyoruz gözüne. 10 aylık fıkır fıkır .. yalnız dünde 2 kere damlattık ama bir ilerleme yok maalesef :(
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 16 Ağu 2010 Saat 10:11 |
Çocuklara göz damlasını damlatmasını bilmediğiniz için zorlanıyorsunuz. Çocuğu sırt üstü yatırın ve gözlerini kapamasını söyleyin. Kapalı gözlerin "pınarlarına" birer damla damlatın ve ondan sonra açmasını söyleyin, ilaç içine gider. Eğer eliniz ile gözlerini açmaya çalıştı iseniz, çocuk haklı!!
|
 |
dgulsen
Üye
|
Gönderim Zamanı: 16 Ağu 2010 Saat 10:51 |
hocam 10 aylık kızım göz kapat aç demesinden anlamıyorki .. dediğiniz gibi biz gözlerini açmaya çalıştık :) çaktırmadan damlatalım dedik ama tam içine değilde göz kapağının üzerine düşüyo ordan akıp içeri girermi damla yinede bir etkisi olur mu?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 16 Ağu 2010 Saat 14:07 |
Gözün burun kenarında, "pınar" dediğimiz bir çukurcuk var. Sizin "-gözünü kapa -" demenize de gerek yok, çocuk zaten gözünü yumacaktır, bırakın yumsun, siz damlayı o pınar dediğimiz noktaya damlatın, gözünü açtığında girer.. Tabii biraz tecrübe ve el mahareti istiyor..
|
 |
zehraeroğlu
Katılımcı Üye
Puanlar: 250
|
Gönderim Zamanı: 16 Ağu 2010 Saat 23:49 |
benim kızımında gözü mikrop kapmıştı.göz hastanesine götürdük.damla verdiler.günde 4 kere.ilk gün heyecanla damlattırdı (kızım 3.5 yaşında) ama ertesi gün ne yaptıysak damlatmadı.ama neler denemedik ki anlatamam.5 günlük bi tedavi uygulayacaktık.sadece bir günü damlattırdı.sonrasında kontrole gidince damlatmamıza iizin vermediğini söyledik.buna rağmen dr bu pınara damlatma olayını söylemedi bile bize.düşününkü pediatrik göz dr u idi gittiğimiz.neyse sonra başka bi zamanda kızım gripli iken kadir beye götürdük kızımı.o esnada da gözü yine mikrop kapmıştı ve damla gerekiyordu.orda ilk kadir beyden öğrendim göz pınarına damlatırsak çocuğun izin vereceğini.ve öylede oldu.kadir beyin sayesinde tedavisini tamamladık.hiç itiraz etmeden damlattrıdı.düşünsenize biz bile damlatrken bi garip oluyoruz onlar ne yapsınlar.demem o ki pediatrik göz doktoru bile (dünya gözden bahsediyorum) işin püf noktasını bilmezken kadir bey branşı olmadığı halde biliyor.kadir bey i tanıdıktan sonra hiç bi dr a itimadım kalmadı doğrusu.
|
 |
dgulsen
Üye
|
Gönderim Zamanı: 17 Ağu 2010 Saat 15:28 |
bende pediatri göz doktoruna gittim ama benimkide büyük bir göz hastanesi. banada işin püf noktalarını söylemediler. tekrar kadir beye buradan teşekkür ediyorum.
ayrıca kızımda olan bu rahatsızlık sanırım son zamanlarda bulaşıcıymış. tüm forumda olan annelerin okumasını tavsiye ediyorum.
İstanbul'da göz salgını alarmı 17 Ağustos 2010
İstanbul'da son bir hafta içinde göz iltihabı şikayetiyle hastaneye başvuranların sayısı önceki haftalara göre 3 kat arttı. İltihaba neden olan virüsün, insandan insana ve solunum yoluyla kolaylıkla geçmesi sağlık kuruluşlarını alarma geçirdi.
|
 |