oykunaz Yazdı:
sevgili haluk bey ve mod arkadaşlarım. son dönemde sitede bir rahatsızlık duyuyorum ve sizede dile getrimek istedim.. bir topikte konuşuyoruz,topiği takip ediyoruz,yeri geliyor fikirlerimizi söylüyüp tartışıyoruz.fakat ertesi gün baktığımızda topik yada yazışmalar silinmiş oluyor. tabiki yazışmalarımız silinebilinir fakat eskiden bu iş yapılırken bilgi verilirdi( bence tartışmalarımız bile olsa üslup sorunu olmadıktan sonra( ki bizler artık birbirimizi tanıyan insanlarız..) yazıyı yazan kişiye bilgi verilmeden silinmemesi gerektiğini kanısındayım..)
çünkü bu işi diğer türlü yaptığınız zaman yazdıklarımızın hiçbir önemi olmadığını düşünüyorum..
sevgiler..
|
Merhaba,
Bazen topikler veya mesajların silinmesi durumu oluyor tabii ki, bu hangi durumlarda oluyor onu anlatayım... Eğer bilgi içeriği taşıması gereken bir başlığın altında, asıl içeriği geride bırakan mesajlaşma yapıldıysa silinme yapılabiliyor. Bir topik amacından tamamen sapmışsa yani kaynatılmışsa silinme yapılabiliyor. Bazen topiği açan kişi bir süre sonra topiğinin hatta tüm üyeliğinin silinmesini isteyebiliyor.
Örneğin geçen gün ikinci el satış bölümündeki bir topiğin altında polemik çıkmıştı ve polemik mesajları konuyla alakalı olmadığı için silinip, sadece satışla alakalı bölümler bırakıldı... Ki orada sitemizi ve buradaki arkadaşlığı savunan Bilge arkadaşımızın yazdıkları da silindi. Ama yapacak bir şey yok. Bilge'nin orada yazdıkları benim de doğru olduğuna inandığım ve söylemek istediğim şeylerdi ama orada olması çok da doğru değildi..
Site açıldığı günden beri takip etmişsinizdir, sitede kavga, polemik veya abuk tatsızlıklıklar olmaması için çok uğraşıyorum. Tamamen engellemek bu kadar kalabalık bir ortamda tabii ki imkansız ama bu şekildeki polemiklerin en azından yanlış yerde yapılmasını engellemek de bence yapılması gereken bir şey...
Muhabbet alanlarında, eğlence alanlarında bir silme işlemi yapılmıyor...
Yazdıklarınız tabii ki çok önemli ve yanlış anlamanızı asla istemem ama forumun düzeni ve kolay kullanımı için mesajları silme ve taşıma işlemini yapmak durumundayız... Haber verme kısmı da artık inanın çok zor, çünkü modlarımız bazı günler 100'lerce mesjı silip, taşıyor ve her mesaj sahibine haber vermeleri çok da kolay değil...
Sevgiler...