Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Çocukluk Korkuları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - korku
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkorku

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
drydrn Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 17
Mesajın Direkt Linki Konu: korku
    Gönderim Zamanı: 29 Oca 2009 Saat 12:31
meraba özlem hanım
kızım 2 yaşına girecek ama sorum onun korkularıyla ilgili
bizim aile olarak gayet sakin vede saygılı bir hayatımız var bazen benim sesim sadece kızıma yükselir okadar. hamileliğim boyunca vede halen, televizyondaki şiddet programlarından bile uzak dururuz hatta haberlerde bile ana başlıklardan sonrasını seyretmeyiz.fakat son zamanlarda kızım bi garip oldu.kendi başına odada kalırsa bir müddet sonra korktum diye yanıma ağlayarak koşuyor ne zaman gündüz çocuklarla kavga etse gece uykusunda sürekli ağlıyor. Kızıma 6 aylık olduğundan beri bilindik hikaye kitaplarının resimlerini anlatırım artık ezberledi bile.birçok hayvan ve nesneyi biliyor baktığımız resimler çok sevimli ama uykuda 'anne böcek gitsin' diye ağladı mesela geçen.Sonra bi gece korktum diye yanıma geldi sabah neden korktun deyince 'kelebek bacağıma kondu' dedi ;konuşmayı tam bilmediği için bu kadar anlattı.Yine bugun de içerde kitabını bakıyordu ki birden ağlamya başladı neoldu deyince 'kurt kzıdı 'dedi baktım kırmızı başlıklı kıza kurtun baktığı bir resmi gösteriyor. Bu örnekleri okadar çoğaltabilirim ki...
sorum; sizce bizim gözden kaçırdığımız vede yanlış yaptığımız bişeyler mi var ?yada başka bir şey...Yorumunuzu bekliyeceğim
teşekkür ederim

Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Şub 2009 Saat 18:12
çocukların yaşlarına göre geliştirdikleri doğal korkuları var, kızınızınki de yaşıyla uyumlu. bu konuda ayrıntılı bilgiyi yakında yazacağım yazıda bulacağınızı umuyorum
özlem
Yukarı Dön
ozlumus Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 5
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Mar 2009 Saat 01:04
merhabalar benimde 25 aylık oğlum var gölgelerden 1 yerde asılı olan kabanlardan sessiz ortamdan dışarıdan gelen farklı seslerden korkuyor biz yanındayız yok 1 şey gibi şeylerle sakinleştiriyorum ama bazende sakinleşmesi zor oluyor.oyuncak paylaşımı konusundada hiç sevmiyor oyuncak vermek istemiyor özelliklede evde. Bana çok düşkün hep benimle oynamak istiyor çocuklu ortamda onların yanında değilde benim yanında oyuncaklarda yanımızda olarak oynuyor yanlış bişey yaptığında beni üzüyorsun ama bak böyle yapmak yok dediğimde hemen özür diliyor ama heryerde hep aynı şeyler oluyor anne gel anne gel bunlar normalmi bilmiyorum ama ben çok bunaldım babayla da çok alakalı değil birde oyuncaklarla tek başına oynamayı bilmiyor hep birlikte oynamak istiyor ne yapmalıyım teşekkür ederim. 
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Mar 2009 Saat 17:54
çocuklar doğduklarından korkmayı bilmezler. büyüdükçe önce sevdiklerinin onu terk edeceğinden korkarlar ve hep onları yanında görmek isterler. zamanla sevdiklerinin gidip geri döndüğünü anladıklarında bu korkuları yatışır. sonrasında karanlık, hayalaet, yabancı kişiler gibi korkular gelişir. bu korkularla baş etmeyi öğrenmek önemli bir yaşam deneyimidir. korkulareını ciddiye alın, korkacak bir şey yok demeyin ve yanında olduğunuz ve bunu yenebileceğine inandığınızın güvencesini verin. çocuklar 3 yaşına kadar paylaşmayı pek bilmezler ve yalnız oynayamazlar. 3 yaşından sonra grup içi davranışlara alışırlar
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.