Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - fiziksel gelişim...
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumfiziksel gelişim...

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
yaren80 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 5
Mesajın Direkt Linki Konu: fiziksel gelişim...
    Gönderim Zamanı: 23 Oca 2009 Saat 19:41
hocam kolay gelsın...oglum 7 aylık anne sutu alıyor..6.ayında ek gıdaya gectık.yogurt meyva puresı ve corba ıcıyor..fakat ben oncelıgı anne sutune verıyorum.once emzırıyor aradan 1 saat sonra ek gıda vermeye calısıyorum ...once ek gıdamı vermelıyım...bırde hocam kahvaltısını meyva suyuylamı yoksa mamaylamı sulandırmam dogru olur..ayrıca oglum hala dönmeleri yapamıyor destekle oturuyor. donmelerı yapamaması normalmı...oturmayı ve yuzustu durmayı sevmıyor hep sırt ustu yatarak oynamak ıstıyor ve kendı basına oynamak ıstıyor..yalnız basına oynamasının ona psıkolojık olarak bır zararı olurmu..kahvaltısına cıcı bebe veya ekmek koymama gerek varmı..ayrıca ferrum ve devıt 3 kullanıyoruz baska bırsey kullanmak gerekıyormu flour verımesı gerekırmıydı verecegınız cevaplar ıcın cok tesekkur edıyor ıyı calısmalar dılıyorum...

Düzenleyen yaren80 - 23 Oca 2009 Saat 20:10
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118601
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Oca 2009 Saat 09:31
Anne sütü daima önce verilmelidir. Kahvaltısını sütle sulandırmanız en iyisidir. 6. ayda sonra mama gereksizdir. Eğer biraz ağır vasıta ise( kilo belirtilmemiş) , dönme ve oturması geç olacaktır, normaldir. Bebe bisküvisi veya ekmek, kıvam vermesi için, doğrudan bir faydaları yok, birazda işi ucuza çıkarmak için yapılr. Malum, büyüklerin lafıdır,"-ekmek yedir, karnı doysun-"...Ferrum tavsiye etmiyorum, fluor kullanmanız iyi olur, eski mailleri okuyun.
Yukarı Dön
yaren80 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 5
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Oca 2009 Saat 14:26
hocam kılosu 8 boyu 69.5 bas cevresı 44 cm...gecen ay 7.900 kılosu boyu 69 cm dı...hareketlı bır bebek ama donmelerı yapamıyor...devıt 3 yerıne multıtabsımı onerırsınız..cok tesekkurler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118601
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Oca 2009 Saat 14:49
Multitabs damlayı tavsiye ederim.

Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 26 Oca 2009 Saat 17:39
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.