Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
miss hugolina
Pırlanta Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9100
|
Konu: Aşermek Gönderim Zamanı: 24 Mar 2008 Saat 14:49 |
Merhaba arkadaşlar...
Hamileyken aşerip,canının çektiği şeyi yemezsen,çocuğun eksik doğar diye batıl bir inanış vardır.Yani eskiler öyle diyor.Buna inanıyormusunuz?
Düzenleyen sunacumen - 24 Mar 2008 Saat 14:53
|
 |
duru
Altın Üye
"Yiğit ve Efe'nin Annesi"
Puanlar: 2222
|
Gönderim Zamanı: 24 Mar 2008 Saat 22:21 |
Benim canım çekipte o anda yemediğim şey çok oldu,mesela canım saray helvası çekti eşim otogara gitti orada bulur diye ama yoktu,en yakın Afyondaki dinlenme tesislerinde bulabilirdi ama göndermedim adamı yazık  bende onun yerine pişmeniye yedim  aynı şey sayılır,mesela canım çağla istiyordu 1 ay önce şimdi çıktı 1 aylık bir rötarla da olsa yedim ohhh
sanmıyorum aşerilen şey yenmedi diye bebek eksik doğsun,imkanlar ölçüsünde alınabiliyorsa alınıp yenilsin tabi nefis bu sonuçta ama annlerimiz,eskiler ne şartlarda ne zorluklarla doğurmuşlar bizleri sapasağlamız çok şükür 
|
|
 |
belma
Altın Üye
Puanlar: 4440
|
Gönderim Zamanı: 26 Mar 2008 Saat 13:23 |
|
Kamil insan toprak tutsa altın olur,eksik insan altın tutsa toprak olur.
|
 |
miss hugolina
Pırlanta Üye
|
Gönderim Zamanı: 26 Mar 2008 Saat 13:53 |
|
 |
burcu
Elmas Üye
Çınar'ın annesi, Forumun neşesi
Puanlar: 7922
|
Gönderim Zamanı: 01 Nis 2008 Saat 23:30 |
ben de inanmıyorum valla. hatta bende hiç öyle brşey olmadı bile.. ancak aşerme denilen olgu, vucutta eksik olan birşeyin tammlanmasıymış. örneğin ben pek fazla kırmızı et yemezdim. ancak birden kırmızı et yer oldum. kısa bir süre sonra da hamile oldugumu öğrendim. işte böyle birşey
|
 ömrüm, bebeğim, Çınar'ım
|
 |
ilkbahar
Katılımcı Üye
Puanlar: 269
|
Gönderim Zamanı: 02 Nis 2008 Saat 10:38 |
BEN DE ÖYLE AŞERME FALAN OLMADI. YALNIZ, BİR GÜN BALKONDA OTURUYORDUK BİRDEN BİR PATATES KIZARTMASI KOKUSU DUYDUM O KADAR CANIM İSTEDİ Kİ. HEMEN GİDİP YAPTIM VE YEDİM. HAMİLELİĞİMİN SON GÜNLERİNDEDE BOL BOL VE NEREDEYSE SADECE ŞEHRİYE ÇORBASI VE ELMA YEDİM. CANIM HİÇ BİR YEMEK İSTEMİYORDU.
|
|
 |
Şehnaz
Elmas Üye
Puanlar: 7682
|
Gönderim Zamanı: 02 Nis 2008 Saat 11:11 |
Öyle çok aşermem olmadı. Olan şeylerden istedi canım. Mesela: kurutulmuş sebze kavurması istedi. Mevsimi olmayan şeyleri istemedi canım. Aslına bakarsanız canım hiçbirşey istemedi bulantım çok oldu. Halende devam ediyor. Mesela kızartma türü birşey yaptığım zaman asla o gün yemek yiyemiyorum.
Ama size çok komik birşey diyimmi. Eşim acayip aşeriyor    . Geçenlerde baklava almaya gitmek için çok ısrar etti. Hatta dün Şehnaz canın karpuz istemiyormu diyordu.
Ben birde yemediğim şeyleri yer oldum. Mesela Limonu görmeye tahammülüm yok iken. Limonlu diye salata yemez ve çorba içmezken, bir limon yer oldum. O çorbalar ne kadar lezzetli oluyormuş limonla meğersem  . Tatlısız bir gün düşünemezken asla tatlıyı ağzıma koyamıyorum.
Hamilelik kişilik değiştirdi bende 
|
Yaşama Sebebim Canım Oğlum Seni Çok Seviyorum
|
 |
miss hugolina
Pırlanta Üye
|
Gönderim Zamanı: 02 Nis 2008 Saat 14:33 |
bdinler Yazdı:
ben de inanmıyorum valla. hatta bende hiç öyle brşey olmadı bile.. ancak aşerme denilen olgu, vucutta eksik olan birşeyin tammlanmasıymış. örneğin ben pek fazla kırmızı et yemezdim. ancak birden kırmızı et yer oldum. kısa bir süre sonra da hamile oldugumu öğrendim. işte böyle birşey |
|
 |