Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Len nodu kan değerleri ebv
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Len nodu kan değerleri ebv

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sebnemp Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 5
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sebnemp Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Len nodu kan değerleri ebv
    Gönderim Zamanı: 8 Saat 2 Dakika önce Saat 11:37
hocam merhaba, kızımda 7 gündür öksürük ve burun akıntısı vardı. 7.gün sonunda çene altında lenf nodu keşfettim gözle görülmüyordu elime geldi. doktora gitti usg yapıldı sonuçta sol submandibular bölgede en büyüğü 22x8mm sınırları düzgün lenf notları izlenmiştir yazıyor. Daha sonra kan tahlili, periferik yayma yapıldı hematolojide. Kan yaymasında atipik lenfosit görüldüğü söylendi. Kan tahlili ise;
HGB-- 13,2.  12.1-17.2
LY--6,05.       0,8-5.5
ly%-- 44,4.    20.5-55.5
mo-- 0,77.     0.2-0.9
neu-- 6,6.     1.5-7.3
nrbc- 0
PLT-- 490.    150-400
WBC- 13,63.  4-10
SGOT--36,7.   0-33
LDH-308. üst sınır 300
EBV VCA IGM- 27,6. 0-10

şeklinde. ateş olmadı. dalak ve kc büyümesi yok dendi ama tedirgin oldum hematoloji malignite açısından. Bu cuma için tekrar usg randevusu verildi hocam
Yukarı Dön
sebnemp Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sebnemp Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 8 Saat 1 Dakika önce Saat 11:38
hocam kızım 4 yaşında 18,300 kilosu boyu 104
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120162
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 3 Saat 22 Dakika önce Saat 16:17
2.8kg fazlası var!
9cm boy fazlası var.
Sizi DOLANDIRIYORLAR! Hassasiyetleriniz ile sizi korkutup, dolandırıyorlar! 

Bunların semtine bile uğramayın. Bunlar sizin gibi HER Lenf bezi büyüyen çocuklara bu sahtekarlıkları 
uygulayarak halkı dolandırıyorlar. 
Ne, "Lenfoma" ne de "Lösemi" var! Sizi boşuna telaşa düşürerek, devamlı abone edecekler. 
Yazılarımı okuyun. 

Yukarı Dön
sebnemp Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sebnemp Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 3 Saat 20 Dakika önce Saat 16:19
teşekkür ederim hocam, öyle gerildim ki iki haftadır ne yemek yiyorum ne uyuyorum. sürekli çocuğun hareketlerini izliyorum. her şeyden nem kapar oldum. lösemi mi lenfoma mı diye düşünmekten artık resmen hayattan koptum. sonuçlar çok anormal gibi davrandılar. yaymada atipik lenfosit sitoplazma dağınık gibi şeyler söylediler perişan olduk
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 3 Saat 2 Dakika önce Saat 16:37
Türk doktorları; viral enfeksiyonlarının, kan tablosunda yaptığı farklılıklardan haberleri yoktur.
Asla Grip teşhis etmeyen doktorlardan, Griplerdeki "Kan tablosuna" aşina olmalarını nasıl beklersiniz? 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 3 Saat 1 Dakika önce Saat 16:38
Yukarı Dön
sebnemp Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sebnemp Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 2 Saat 57 Dakika önce Saat 16:42
haklısınız hocam. gidiyoruz enfeksiyon diyorlar ama ne enfeksiyonu belli değil. Hocam kızım öpücük hastalığı mı olmuş peki? yani endişelenecek bir durum yok mu diyorsunuz? kusura bakmayın çok darladım sizi ama çok büyük korku yaşadık.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 2 Saat 47 Dakika önce Saat 16:52
"öpücük hastalığı", Enfeksiyöz Mononükleroz da; Mo(veya Mon) değeri yüksek olur.Sizde düşük! 
EBV VCA IgM yüksek, 
Bu hastalığın, diğer Viral enfeksiyonlardan farkı, en uzun süreli ateş yapmasıdır.
Ateş; 5-7 gün sürebilir.
Hiçbir önemi yoktur, hiçbir tedavisi yoktur. 
Genellikle tek bademcik büyür. 
Uğraşmayın, ateş düşürmeyin. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.