|
Yenidogan sorularım |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
Mesli
Üye
Kayıt Tarihi: 17 Tem 2020 Konum: Denizli Durum: Aktif Değil Puanlar: 105 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Yenidogan sorularımGönderim Zamanı: 27 Eyl 2024 Saat 21:14 |
|
Hocam iyi günler. 9 günlük erkek bebeğimiz oldu. 3840 gram dogdu. Doktor kontrolünde bugun sarılık var diye kan aldılar. Tsh testi yaptılar. Size tahlil sonuçlarını gönderiyorum. Sonuçları değerlendirebilir misiniz?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 28 Eyl 2024 Saat 09:24 |
|
9 günlük bir bebekte bunların hiçbir anlamı yoktur!
Yeni doğan; TSH değeri erişkinlerden farklıdır Yüzbin kere anlatıldı. 9. gün sarılık kontrolü de gerekmez zira bebek geçirdiği her gün, sarılığa karşı daha dirençli olur.Boşuna yapılmış tahliller! NE DİYE TSH bakıyor!!!!!!!!!!!!!!! Doğduğunda bakılmadı mı?? Doktorunuzu değiştirin ya çok cahil ya da sahtekar!
|
|
![]() |
|
Mesli
Üye
Kayıt Tarihi: 17 Tem 2020 Konum: Denizli Durum: Aktif Değil Puanlar: 105 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 28 Eyl 2024 Saat 16:35 |
|
Tesekkur ederim hocam. 10 gunluk erkek bebek için doğum kilosu 3840. D vitamini için elimde 2 tane d vitamini var. Bir tanesini aile hekimliği verdi, günlük 3 damla verin dedi. Prospektuste günlük 400 ünite diye okudum ama kaç damla olacak bilemedim. Size fotoğraflarını gonderdim. Bana yardımcı olabilir misiniz?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 28 Eyl 2024 Saat 19:07 |
|
400 ünite Amerika gibi BÜTÜN süt ve ürünlerinde D vitamini katkısı olduğu ülkelerde geçerlidir.
Türkiye gibi geri ülkelerde, günde en az 1000 ünite vermeniz gerekir. BU salak doktorlar yüzünden Türkiye'de bütün çocuklarda D vitamini eksikliği var. Her 2 damla da olabilir. Günde 4 damla verin.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 28 Eyl 2024 Saat 19:08 |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|