|
Gözlerde papil ödem |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Zey_nep ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Mar 2023 Durum: Aktif Değil Puanlar: 269 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05 Tem 2024 Saat 21:08 |
Hocam 28 yaşındayim. 2020 de ikinci swzeryanimi olduktan sonra belden anestezi yapıldı. Çok kötü baş ağrıları çektim. Başımı sallayamadim bile.. o kadar kötüydüm. Sonra zamanla geçti. Ama o zamandan beridir kafamın arkasında karıncalanma kafamın içinde ağrı uyuşukluk var. Bazen o kadar ağırlaşıyor ki anlatamam size. Süngeri sıkıp bırakırsınız ya kendi kendine açılır öyle bir his oluşuyor. Ense köküm ağrıyor. 1 sene arayla 2 kere emar çektirdim. Biri ilaçlı. Hiçbir şey çıkmadı. Cihaz kalite farkı var mı bilmiyorum. Geçen kış İstanbul'da yine göründüm emarlari Hakkari'de çekmişsin görüntü kalitesi kötü dedi tekrar istedi ama çektirmek istemedim. Bir şey olsaydı tümör gibi mutlaka görünürdü dediğiniz için..
Bütün bunlarla beraber gözlerimde de ağrı basınç hissediyorum. Astigmatim var ama çok hızlı numaraları büyüyor. Bazen çok bulanık görüyorm bazen düzeliyor. Gözlerimin içinde gözlerimi takip eden gittikçe de artan siyah noktalar var. Bugün yine göründüm. Nöroloji sıkıntı stres dedi eski emarlara. Baktı bişi yok dedi uyku ilacı yazdı. Göz doktoru papil ödem gördü. Normal seviyenin biraz üstünde dedi. Takip onermekle beraber yine nörolojiye sevk etti. Sanıyorum ki benden belden sıvı isteyecek ama yaptırmak istemiyorum. O an ölsem bile düşünmek zorunda olduğum küçük bir yavrum var. Hiç istemiyorum yaptırayım. Çok uzun oldu özür dilerim ama genel durum bu. Ve sorularım şu ki iki gündür uyumuyorum genelde eşimle tartistigimda sıkıntım olduğunda sağlıklı uyku uyuyamıyorum ve genelde o haftalarda saydığım bütün bu belirtileri yaşıyorum. Bu stresli ve uykusuz durum beynimi etkileyip beynimde gözlerimde basınç oluşturuyor olabilir mi? Tansiyon bakılıyor yok deniyor ama ense kökü ağrısı olduğu için aklıma gelmiyor değil o yapıyor olabilir mi nasıl ogrenicem tansiyon olup olmadığını. Son olarak bu basınç nasıl azalır ne yapılabilir? Teşhis için illa belden sıvı vermeye gerek var mı? Papil ödem basıncın olduğunu gösteriyorsa emarda da bişey çıkmıyorsa tümör gibi, belkde vardır, basınç için direkt kullanılan bir ilaç yok müdür.. Alanınız değil ama gerçekten kimseye derdimi anlatamıyorum.. Doktorlar çok garip. Benimle ilgili meseleyi kendi aralarında konuşuyorlar ama benden saklıyorlar git şu tarihte gel diyorlar. Arkadaş sebep ne sorun ne mesele bensem soylesenize. Çok komik ve trajik.. Yonlendirmenizden ve destginixden mahrum etmeyin.. sağ olun
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118683 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Yapılan; Epidural veya Peridural, her ne ise, orada bir "halt" yemişler.
Kendiliğinden düzelmesini umut ediyorlar ve hani bir tabir vardır ya; "topu orta sahada dolaştırıyorlar"!! Papilla ödemi varsa; öncelikle sebebi tesbit edilmelidir. Tedavi ona göre yapılır. Gerekirse, Belden basınç ölçümü de yapılır. |
|
![]() |
|
Zey_nep ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Mar 2023 Durum: Aktif Değil Puanlar: 269 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ben çok eminim hocam. O lanetten sonra oldu ne olduysa . İstanbul'da tavsiye edebileceğiniz nöroloji doktoru var mı hocam?
Son olarak hocam belden sıvı alımı ile nelere bakılır? Sadece basınç mı ölçülür? Yeni bir ilaçlı emar için ne dersiniz? Ayrıca damar tıkanıklığı ya da sinir sıkışıklığı bu tür şeylere sebebiyet verir mi hocam?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118683 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
O kadarını bilemem benim branşım değil.
Doktor?? Maalesef bildiğim yok. Amerikan Hastanesini bir deneyin.
|
|
![]() |
|
Peki hocam teşekkür ederim sağ olun
|
|
![]() |
|
Glnrkzy ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27 Şub 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 259 |
İstanbul çapa tıp fakültesi çocuk nöroloji aynı durum yüzünden tedavi gördük. Tabi yetişkin nasıldır bilmiyorum ama çocuk hematoloji, nöroloji ve göz takipliydik. Ben çok şey borçluyum. Hocamız demiş mutlaka sebebinin bulun. Mr dan da korkmayın 6 yaşında oğlum yeri geledi gün aşırı girdi ilaçlı mr a böyle durumlarda kar zarar hesabı yapmanız gerek. Belden sıvı alma kısmına gelince. Önce ödem atıcı ilaçlar denendi. Olmayınca oğlumda damar tıkanıklığı ile papil ödem vardı.. Belden alınan sıvı ile ödem azalınca damar da açılmayaca başladı. 7 sene olacak. 1 senede 30 kere mr çekilmiştir belki.. Çünkü son raddeye gelmiştik artık felç, körlük, ölüm hepsine hazırlıklı olmamamız istendi. Ayrıca papil ödem göz kaslarında felce sebep oluyor. Siyah noktalar görüyorum diyorsunuz.. Randevu ile falan uğraşmayın papil ödem olduğu için acilden giriş yapmayı deneyin. Çocuklara hiç bekletmeden başlıyorlar tedaviye. Umarım sizin için de öyle olur.
Yapılacak olan testlere müdahale etmeyin onlar olmadan nereden anlayacaklar neden olduğunu. Belki gerekecek şant takacaklar.
Düzenleyen Glnrkzy - 06 Tem 2024 Saat 03:38 |
|
Her şeyin başı sağlık
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|