|
Geçmeyen bulantı ve baş ağırlığı |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Zey_nep ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Mar 2023 Durum: Aktif Değil Puanlar: 269 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 19 Ara 2023 Saat 23:21 |
Hocam bu sefer kendim için soru sormak istiyorum, 1 yildan fazladır geçmeyen mide bulantim var. Ama öyle böyle değil. Sürekli Sürekli var her aksam her sabah diyebilirim. 27 yaşında bayanım.
2020 Eylül ayinda ıkinci sezeryanimi oldum. Ameliyat sonrası baş ağrılarım 2 ay devam etti. Lohusa doneminde bayilma filanda yaşadım. Sonra bu baş ağrıları uykusuz kaldıkça kendini belli etmeye başladı. Uykusuz kaldığım gün ve geceler agridan ziyade ağırlık ve sersemlik mevcut. 2022 yilinda bulantilar başlayınca dahileyeye gittim bisi yok norolojiye git dedi. Ona da gittim ilaçsız mr cekti, kilcal damarlarda tikaniklik var dedi. Bu durum böyle devam etti, bu sene de öyle. Gecen ay yine norolojiye gittim ilaçlı emar cekti tümörden korktum. Hiçbir şey görünmüyor psikiyatriye git dedi sacma sapan. Acayip mide bulantim var. Bunlarla beraber başımda ağırlık hissi var. Kafa arkası karincalaniyor gibi. Ani hareketlerde sersemlik var. Ve gozlerimde oylesine bir basınç oluyor ki yerlerinden firlayacak gibiler.. Bu ne olabilir? Nereye gitmem gerekiyor. Tümör vs olsa iki ayri devlet hastanesinde ilaçlı ilacsiz mr cektim kendini gosterir miydi? Gozden kaçırmış olabilirler mi? Tecrubelerinizle bir yorum ya da yonlendirme yapar mısınız hocam.. Gozlerimde ayrıca aileden gelen astigmat var ama astigmat bu kadar gözde basınç yapar mi? Ve genelde kafamda basinc ve karincalanma hissi olunca gözlerim daha cok kendini hissettiriyor
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118683 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Once bir Goz doktoruna gidin ve "Goz dibi muayenesi" olun. Kafa ici basinc artmis olabilir.
2- Uzak bir ihtimal, Sinuzit yapabilir ama MR'da gorulurdu, o yuzden dusunmuyorum. 3- Tansiyonunuzu olcturun. Bilhassa bulanti oldugu donemde. Nadir bir hastalik olan "Feokromositoma" olabilir. Bobrek ustu bezinizin tetkiki (Vanil mandelik asit olcumu) gerekebilir.
|
|
![]() |
|
Zey_nep ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Mar 2023 Durum: Aktif Değil Puanlar: 269 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kafa ici basınç neyden dolayı artar hocam? Göz doktoruna gittim papilodem var dedi tehrar tetkik istedi yanlis görmüşüm dedi. Tümör filan mi ya da menenjit belirtisi midir?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118683 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Ben de ZATEN; Kafa ici basinc artmasina bagli Papilla odeminden suphe etmistim, onun icin istedim.
1 yildir gecmeyen bir "Menenjit" OLMAZ!!! Pseudotumor Cerebri olabilir, kisa araliklarla bilhassa sikayetleriniz arttiginda tansiyon takibi cok onemlidir. Dogru durust bir Universite hastanesine gidin. SAKIN "Otoyol kenari Tip Fakultelerine" gitmeyin. Erken tedavi edilmezse, gorme duyunuzu kaybedersiniz.
|
|
![]() |
|
Hocam peki bu hastalik prosotumor cerebri bulanti ve tansiyon yapar mi?
Birde istanbulda nereyi tavsye edersiniz hocam?
Düzenleyen Zey_nep - 20 Ara 2023 Saat 04:02 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Tip Fakultelerinden birine gidin.
|
|
![]() |
|
Hocam son bir şey soracağım, bulantilarim için bobrek bezine bakilmasi gerektiğini söylediniz, arastirma yaptim biraZ, hipofiz bezi tümörü çıktı karşıma, çektiğim MR larda görünür müydü eğer sorun buysa??
Daha iyi görüntüleyen MR farkı var mı ya da doktorların fark edememe durumu olabilir mi acaba?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Daha KAC defa soyliyeyim!! Saglik ile ilgili Turkce yazilari OKUMAYIN!! Tamami yalan ve halki dolandirip,
korkutup, doktorlara kosmaniz icin yaziliyor! Feokromasitoma, sadece bobrek ustu ile ilgilidir.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|