Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - acil serviste müdahale
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

acil serviste müdahale

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
leyli Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 811
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı leyli Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: acil serviste müdahale
    Gönderim Zamanı: 19 Ara 2023 Saat 18:05
Merhaba hocam; 48 yaş 47 kiloda bayanım. bugün grip sebebiyle acil servise gittim. Şu an acildeyim..ben istemediğim halde seruma novalgin ve dekort koydular. dr çok ısrar etti dekort konusunda.üst solunum yolunuz tıkalı ise açar vs gibi bir şey dedi.. üst solunum yolum tıkalı değil dedim. Ama dinlemedi..şu an serum yapılıyor ..seruma baktım. 0.9 sodyum klorür izotonik çözelti yazıyordu...içinde dekort ve novalgin var..bir sakıncası var mıdır?

Düzenleyen leyli - 19 Ara 2023 Saat 19:12
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120951
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ara 2023 Saat 19:45
Tam bir uckagit!! Kortizonun "Sahte iyilik hali" ile goz boyayacak. Bunlar iste boyle PUST doktorlar!
HEMEN oradan kacin! Agizdan beslenebiliyorsaniz, Serum NE ALAKA! Sirf faturayi sisirmek icin bu assagilik
 sahtekarligi yapiyorlar.
O serumu cikarip atin ve KACIN!! 
Ne isiniz var bu batakhanede!!
SAKIN verecekleri ilaclari da kullanmayin. Size; "Sahtekarligin 3 safhasi" uygulanacak. 

Yukarı Dön
leyli Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı leyli Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ara 2023 Saat 19:58
Hocam malesef serum bitti bile... yazdığım saatler ile sizin oradaki saatler uymadığı için serum zaten azdı, hemen bitti.... eve geldim...burnum tıkalı değildi, burnum tıkandı..sanırım dekort yaptı.. ağızdan beslenme yok hocam..sabah yoğurt yemiştim sadece. .çünkü bulantım çok idi..başka bir şey yiyemedim... en son onu da kustum zaten...kusunca gittim zaten acile...yapılan serum ve ilaçlar da onlar...
Acile gittiğim halim ile ilaçlar bitinceki halim pek bir değişiklik göstermedi.. hatta burnum tıkalı değildi gittiğimde..şimdi burnum tıkalı...
Bu saatten sonra ne yapabilirim hocam...dekort 3 günde mi atılıyor vücuttan.. novalgin pek zararı yok sanırım. Bunun dışında bir şey yapmadılar. Taburcu oldum. 

Hocam dekort kortizonlu mu..öyleyse hayatımda ilk kez aldım

Düzenleyen leyli - 19 Ara 2023 Saat 20:29
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ara 2023 Saat 02:17
Dekort, uzun etkili bir kortizon. 24 saat etkili! 
Bunlar tam bir sarlatan. Goz boyayip, halki dolandiriyorlar! 
Az az su icin, muhtemelen arkadan ISHAL gelecek.  Ishal baslayinca, bulanti kaybolursa,"Bakteriel" ishaldir
, 2-3 gunde biter! 
Ishal basladiktan sonra da bulanti/kusma devam ederse, "Viral" ishaldir, 1 hafta surer.
Her iki durumda da sakin Antibiyotik kullanmayin, ates SAKIN dusurmeyin. 
Sizi kurtaracak olan; atesinizin cikmasidir. 
Yukarı Dön
leyli Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı leyli Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ara 2023 Saat 04:19
Kortizondan şöyle bir korkum var.. benim arkadaşımın kardeşine doktor , burunda polipleri var diye kortizonlu burun spreyi vermiş. Spreyi kullanan arkadaş ise  o zamanlar 35 yaşlarında falandı. 1 kez kullandığında bile hemen yan etki yapmış onda.. Göz tansiyonu falan fırlamış... neyse bu kısa vadedeki yan etkisi bu olmuş..onunla uğraşmış doktorlar..göz tamsiyonu normale gelmiş..bunun üzerine aradan 2 yıl geçiyor. Arkadaşın bacakları tutmuyor. Kaç doktora gidiyor ama grip diye yolluyorlar eve.. merdiven çıkamaz hale geliyor ağrılardan..en son tesadüf bir de fiziğe gideyim diyor. Fizik doktoru emar istemiş.. orada çıkıyor hastalığı.. her iki kalça kemiği çürümüş resmen.... kortizondan olduğunu düşünüyorlar. Çünkü kortizonunun böyle bir uzun vadede yan etkisi oluyormuş ..arkadaş ameliyat olacak..sürekli oturuyor kemiklere yük binmesin diye..3 senedir neredeyse ayağa kalkmıyor..bu uzun vadedeki yan etkileri beni düşündürüyor hocam.. arkadaşa şimdi 2 kalça kemiğine protez takılacak..başına gelenlere bakın. Daha gencecik... benim kız kardeşim de saç boyası alerjisi olmuştu..yüklü miktarlarda kortizon verdiler baskılamak için..ama 8 yıl geçti bir şey olmadı onda..keza dayım da yüz felci geçirdi ve o da kortizonlu tedavi gördü..onun da 4 yıl kadar geçti üzerinden ona da bir şey olmadı..ama bazı insanlara oluyor işte yan etkileri..korkum bu..ben de doktora ısrarla hayır dedim..aMa  2 kişi idi onlar baş edemedim..kötüydüm de. Mecbur kaldım...hocam arkadaşların yaşadıkları talihsizlikleri ilerde yaşamamak için var mı belli bir müddet sonrA önlem amaçlı yapacağım bir şey..içimiz içimizi yedi dünden bu yana..

Düzenleyen leyli - 20 Ara 2023 Saat 04:33
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ara 2023 Saat 04:55
Kortizonun, hele oyle "tek" dok kullanimi ile boyle uzun vadeli etkili OLMAZ! 
Uzun sureli kortizon+ D vitamini eksikligi yapabilir.
Arkadasinizin D vitamin seviyesi kacmis?? 
Yukarı Dön
leyli Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı leyli Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ara 2023 Saat 05:03
Hocam yarın sorarım.  Şimdi  uyuyordur..ama kaç sene geçti üzerinden...umarım o zamanlar bakmışlardır d vitaminine.. sadece d vit.eksikliği de tek başına böyle ciddi bir sonuç koyar mı ortaya..kortizon evet sadece bir kez kullanmış..o da dediğim gibi göz tansiyonu fırlayınca bırakmış hemen.. sadece 1 kez kullanmış yan etkisinden dolayı..
Hocam mümkün mü bir kez kullandıktan yaklaşık 2 yıl sonra iki kalça kemiğinin de bitmiş olması... kendisi daha önce kortizonlu ilaç iğne kullanmadığını söylüyor..d vit. Baktırmamış sanırım hatırlamıyor.. şu an ameliyat olmadı, olmayı düşünüyor... kendisi Amasya da yaşıyor..oradaki doktorların muhtemelen o kullandığı kortizonlu spreyden kaynaklandığını söylemişler.. Tek doz bile yapabilir demişler ...
Durum böyle olunca ben de kendim için endişelendim.  Çünkü şu an arkadaş inanın genç olmasına rağmen bu kalça kemiklerinden dolayı kolay bir hayat yaşamıyor... kaç senedir koltuk değnekleri kullanıyor... okulda öğrencileri koluna girip yukarı çıkarıyor..bildiğiniz kötü...daha önce emar çekinse işe yararmış gibi bir şey demişler.. kılcal damarlar kemiği besleyemez hale geldikten sonra protez kaçınılmaz oldu demişler... sanırım İzmire de getirdiler.  Herkes ameliyat demiş izmirde de...  hocam özellikle kortizon tedavisi gören biri bunun önlemini nasıl alabilir..ya da ne yapmalı bu aşamaya gelmemesi için, ve 1 kez kullananlar için de bu  vücudun çeşitli yerlerindeki kemiklere yan etki eden kortizon sonrası yapacağımız herhangi bir takip  var mı?

Düzenleyen leyli - 20 Ara 2023 Saat 17:55
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ara 2023 Saat 18:53
Yok, o kadar da uydurmak olmaz! Hele "tek doz" kortizon ile olmasi, tam bir Turk doktor uydurmasi! 
Zaten, Turk doktorlari bir ifrattan, obur ifrata gitmekle unludurler! 
Yabanci dildeki Tibbi dergilerin, Editor yazilarinda ara ara Turk doktor rezaletleri ustu ortulu sekilde anlatiliyor. 

Bu tip kalca erimeleri, cok sayida yuksekten atlayanlarda da goruluyor! 
MR sadece; erken teshisi saglar! 
Allah yardimcisi olsun! 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 20 Ara 2023 Saat 18:54
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.