Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Rf yüksek el ağrısı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Rf yüksek el ağrısı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
bucus Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 270
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı bucus Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Rf yüksek el ağrısı
    Gönderim Zamanı: 05 Haz 2023 Saat 22:41
Hocam merhaba ocak ayında dahiliye dr gittim yapılan tahlilde RF 38 (referans 0-14)çıktı. Ellerimde eklem yerlerinde ağrı olursa romatolojiye gitmem söylendi. 2 aydır özellikle zorlamaya bağlı (örgü, ev işi, temizlik, birşeyler doğrama sonucu) ellerimde ağrı şişlik, bilekte ağrı, damarlarda belirginleşme şikayetlerim oldu. Romatolojiye randevu olmadığı için dahiliye ye gittim
 rf 81(referans 0-20)/
 magnezyum 1,79(ref 1.8-2.5),
 anti nükleer ana negatif/
dvit 24(ref 20-50), 
crp 0.4(ref 0-0.8)/
 calsiyum 9.9(ref 8.6-10.6)
tam kan sayımı hepsi referans aralığında, 
sedimantasyon 30 dk - 3(ref 0-20 )
Sedimantasyon 60 dk 8(ref 0-30) çıktı. 

Dr klinik muayeneye göre romatoid artrit yok gibi ama romatolojiye gidin dedi. (dvit ve magnezyum verdi) 

Bugün ramotolojiye gittim tahlil yapıldı. Muayene etti parmaklarımı, el ve ayak bileklerimi, bir sıkıntı yok dedi. Rf neden yüksek diye araştırıyorlar. 
Tahlil sonuçları 10 güne çıkar dediler.
3tahlil çıkmış, diğerleri ne bilmiyorum? 
HBSAG 0.20
ANTI HCVKemoluminen 0.22
Ccpanti 4 (negatif)
Sizin yorumunuz önemli. 
El ağrıları için ortopediyemi gideyim. 
Elimi zorladıktan 1-2 gün sonra ağrı  başlıyor (özellikle işaret, orta, yüzük parmakları) parmaklarımı kullanamıyorum çok ağrı oluyor. Ağrı 2-3 gün sürüyor? 

Düzenleyen bucus - 05 Haz 2023 Saat 22:44
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118572
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Haz 2023 Saat 07:53
Bu gibi birbiri ile uyuşmayan durumlarda, karar vermeden  önce DAİMA, başka bir laboratuvarda da RF
 testi yaptırmanız iyi olur. Başka bir laboratuvarda yaptırı, bana yazın. 
Ayrıca da; RF Faktör sadece Romatoid Erttrit icin geçerli değildir. Başka hastalıklarda da yükselir, onun için
 emin olmamız gerekir.
İkinci bir husus; NİYE SEdimantasyon yüksek DEĞİL??

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 06 Haz 2023 Saat 07:59
Yukarı Dön
bucus Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı bucus Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Haz 2023 Saat 08:07
Hocam teşekkürler. 
ilk rf  38 çıkan ocak ayında devlet hastanesinde bakıldı. 
Ocak ayı sedimantasyo n  30 dk 5, sedimantasyon 60 dk 14 (ref 0-20)

İkinci rf mayıs ayında özel hastanede bakıldı. 2si farklı laboratuvar da. 

Düzenleyen bucus - 06 Haz 2023 Saat 08:12
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Haz 2023 Saat 08:14
O zaman; sadece Romatoid Artrit değil başka hastalıklara da bakılsın. 
Yukarı Dön
bucus Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı bucus Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Haz 2023 Saat 08:19
El ve ayak eklemlerine bakıp Romatoid artrit yok gibi dediler. 
Hastalık Ne olabilir hocam?  Ayrıntılı tahlil istedim dedi Dr?  Ama sonuçlar 10güne anca çıkar dedi laboratuvardakigörevli görevli. 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Haz 2023 Saat 11:35
Romatoid Artrit olmadığı kesin de, NE??  Bakılması gerek.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.