|
Wbc 19 ise |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Kelam kutusu ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 20 Ara 2022 Durum: Aktif Değil Puanlar: 102 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Kelam kutusu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 06 Oca 2023 Saat 11:37 |
Hocam merhaba, 4 buçuk yaşında bir oğlum var. 16 kilo, 102 cm. Pazartesi günü birden ateşlendi. 39,5 civarında seyretti. Salı günü hiçbir şeyi yoktu, dedik atlattı. Sizin söylediklerinizle ilerliyoruz
Çarşamba sabaha karşı tekrar ateş çıkmaya başladı. 2 kere kustu. Bütün gün 39.5 civarında seyretti. Bir ara çok sayıklamaya başladı Pedifen verdim 6 saat iyiydi sonra yine fırladı birden. Dün artık test verdik ve hemogram yaptırdık. Sonuçları ekliyorum. Wbc 19 çıktığı için antibiyotik başlasak mı diye düşünürken çocuk bir anda iyileşmeye başladı. Ateşi düşmeye başladı o yüzden vermedim henüz. Sorum ise şu şekilde, ateşi yine çıkmaya başlarsa wbc den dolayı antibiyotik kullanmalı mıyım? Bu bir bakteriyel enfeksiyon mudur hocam? Bir de ateşi 39 civarındayken çok titriyor ve üşüyor. Ben üstünü örtüyorum ama emin de olamıyorum. Bu tür durumlarda üstünü örtmeli mi açmalı mı?
![]() |
|
![]() |
|
Kelam kutusu ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 20 Ara 2022 Durum: Aktif Değil Puanlar: 102 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Kelam kutusu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam şimdi de kulağım ağrıyor demeye başladı. Hemen iliadin damlattım 2 şer damla. Başka yapmam gereken bir şey var mıdır acaba? Ağrı devam ederse ne yapmalıyım?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Kelam kutusu
Hocam yine ateş çıkmaya başladı. 37.8 şu anda ama artacak gibi. Başka bir enfeksiyon mudur bu anlamadım ateşi düşüp tekrar neden çıkıyor? Antibiyotik kullanmalı mıyım?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Kelam kutusu
Hocam ateş 38.5 ta şu anda. Çocuk yatıyor ama dünkü gibi titremiyor en azından. Şu anda antibiyotik veya ateş düşürücü vermedim. Wbc hala yüksek midir, dünden beri değişiklik olmuş mudur? Hafif bir ağız kokusu da var.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118593 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Kulak agrilari, DAIMA Griplerin arkasindan olur.
Kesinlikle o laboratuvar size, SAHTE rapor vermis. WBC degerini kasten yuksek gostermis. ZATEN: WBC:19 dogru olsa idi; cocukta: Ates + Agizda pis koku + Dili kaplayan PAS tabakasi olurdu! Ates dusurmeyin. Antibiyotik vermeyin, Sadece, Iliadin kullanin. Eski cevaplari bugunden geriye giderek okuyun.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 06 Oca 2023 Saat 19:27 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Kelam kutusu
Ağızda koku ve ateş var hocam. Dil de pası çok anlayamıyorum. Biraz kirli beyaz , krem gibi dilinin üstü.
Ateşin inip inip tekrar çıkması neden olur peki hocam?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118593 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Dilinin ustu; cogunlukla pembe ise, pas YOK demektir.
Her bakteriel hastaligin, Antibiyotiklerle tedavisi diye bir sey yoktur. Turk doktor akli ile, HER atesli hastaya Antibiyotik baslarsaniz, o cocukta bagisiklik ASLA gelisemez. Ates dusurmese idiniz, cocuk simdiye iyilesmisdi! Eski cevaplari, bugunden geriye giderek okuyun.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Kelam kutusu
Okuyoruz hocam okumaz mıyız? Teşekkür ediyorum kendi adıma, çok şey öğrendim sizden. Ateşi çocuk çok rahatsız olduğunda iki kere düşürdüm sadece. Sayıklamaya başlayınca tedirgin oluyorum açıkçası. Son ana kadar dayanmaya çalışıyoruz sizin direktiflerinizle. Ne zaman düşürmeliyiz peki ateşi hocam? Bunun bir sınırı var mıdır?
![]() |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|