Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bebek beslenme reddi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Bebek beslenme reddi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
toprak1 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 266
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı toprak1 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Bebek beslenme reddi
    Gönderim Zamanı: 12 Şub 2021 Saat 15:00
Hocam kiz bebek 7 aya yeni girdi. 8.800 gr kilo 71 boy. Bebek 3330 gr dogdu. Meme reddi var sadece gece uykuda 1 kez az emiyor. Sagarak sut ve mama seklinde gidiyoruz. Mama daha fazla aliyor anne sutu 350,400 cc civari cikiyordu oda 200cc dustu. 4.aydan itibaren beslenmeyi azaltmisti. Kilo fazlasi var diye cok israr etmiyordum.Ancak son 3 haftadir 400- 550 cc yi a zorla aliyor. 1 dis cikardi 2 hafta once .Mamadan sonra Su teklif ediyorum  onuda  almiyor.  Idrar rengi koyu ve miktari azaldi. Kilodan endise etmiyorum ama bobrekler susuz kalacak diye korkuyorum. Ek gidayla hic arasi yok tadimlari gecemedik. Agzini kitliyor. Agzina kazayla alirsada cikarana kadar yutmuyor tukuruyor. Buna genetik demissiniz diye acele etmeyecegim.2 gundurde 120cc mamadan 20 dk sonra buyuk insan gibi kusuyor. Hepsini cikariyor. Reflu yapacagim cocugu diye korkuyorum.  Genel durumu iyi.
 1.Beslenme konusunda israr etmelimiyim sizin tabloya hic uymuyor aldigi miktar cunku. Yoksa bebegin aldigi ona yeterlimidir. En az kac cc almasi gereklidir kilosuna gore. Hocam gun icindede memeye donmesi icin teklifte bulunuyorum bazen tutuyor 10 sn emip birakiyor tekrar tutuyor 20cc emip birakiyor falan bu beslenmeyi olumsuz etkiler ondan icmeye bilir mi .
2. Hocam nitrit pozitif bile olsa ates yoksa idrar yolu enfeksiyonu olurmu . Iye de ates sart mi
3. Zature asisi 6 ay kalmis yaptiramadik asi yok . 12 ayda bir doz rapel son yapilacak mis onu 2 yasindan sonra mi yaptiralim. Eksik 1 doz bagisikligi kesin olarak engeller mi

Düzenleyen toprak1 - 12 Şub 2021 Saat 15:27
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118684
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Şub 2021 Saat 19:10
1- Asiri kilo aldigi icin; bunye kendisini obeziteden kurtarabilmek icin, gecici bir istahsizlik yaratir. 
SAKIN, karismayin, sadece teklif edin, asla zorlamayin.  1,100gram fazlasi var. 
2- IYE sikayetleri yoksa, Nitrit:(+) ise, tahlili baska yerde tekrarlayin. 
3- 2 yasindan sonra, ZATEN tek doz yeterli olur. Acele etmeyin. 
Yukarı Dön
toprak1 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 266
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı toprak1 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Şub 2021 Saat 10:18
Hocan 2 kez tahlili yaptirdim. Nitrit 2 sindede pozitif ates vs yok sadece idrar rengi koyu ve keskin kokulu. Farklivlabratuvarlar Ilac gerekiyor mu gerekliyse bebek icin ne kullanmaliyim..sicak su sabun yeterli olur mu

Düzenleyen toprak1 - 13 Şub 2021 Saat 12:25
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118684
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Şub 2021 Saat 18:58
Bactrim surup, gunde:2x1/2 olcek, 1 hafta kullanin. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.